Sunnutaipäivän suklaakeksit

13.56

13.10.2014


Herkkupino.

Sunnuntaiaamuna heti herätessään mieheni valitteli, että hänellä jäi työreissun takia herkkupäivä väliin. Lupasin leipoa suklaakeksiä makeanhimoon, vaikka kyllä ihmettelin, että mikäs se WhatsAppiin lähetetty berliininmunkin kuva sitten oli? (Eikös sitä lasketa herkuksi?)

 Minua ei kauaa tarvitse leipomaan houkutella ja koska isompi neiti sattui kuulemaan sanan leivonta, oli hänkin heti innolla mukana.  Leivonta houkutteli myöskin sen takia, että neidit on flunssassa, joten ulkoilemaan ei pääse, mutta jotain tekemistä on silti kiva keksiä. Mikä sen parempaa ajanvietettä kuin leivonta! Ja uunihan tappaa pöpöt.

Kylmää maitoa ja kasa keksiä, niistä on lääkkeet flunssaan tehty!
Tässä resepti suklaakekseihin:
n.30kpl
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
250g voita
2 1/2dl sokeria
1dl fariinisokeria
2tl vaniljasokeria
2 munaa
200g tummaasuklaata (Ei haittaa vaikka leipoessa muutama pala eksyy suuhun!)

Vaahdota huoneenlämpöinen voi. Lisää joukkoon sokerit ja munat yksitellen kevyesti vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe hyvin keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon. Rouhi suklaa ja lisää se lopuksi taikinaan.
Ota taikinaa ruokalusikallisen verran ja pyörittele palloiksi. Muuta ei tarvitse tehdä, sillä taikinassa on niin paljon rasvaa, että se leviää uunissa paistaessa. Koska taikina on helppoa työstää, sopii se yhteisiin leipomishetkiiin lasten kanssa.
Kasta kädet kylmään veteen, jos taikina tuntuu jäävän kovasti kiinni käsiin. Hetki jääkaapin kylmässäkin auttaa taikinan muotoilussa!
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 10 minuuttia.

"Äiti saako ottaa vielä yhden?"

Lue myös nämä :)

0 kommenttia

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015




Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H