Vesirinkeleitä
21.40
6.3.2015
Meillä oli taas neitien kanssa perinteinen leivonta perjantai! Uudet kokkihatut päähän ja sitten vain kädet taikinaan.Tällä kertaa innostuttiin tekemään pikkusuolaista ja niin syntyi vesirinkeleitä. Parhaimmalle rinkelit maistuivat uunituoreena maidon kera!
Ohje rinkeleihin:
n.20 kpl
5dl vettä
50g tuorehiivaa
1rkl sokeria
2tl suolaa
n.10dl vehnäjauhoja
50g sulaa voita
Keittämiseen
2l vettä
1rkl suolaa
Pinnalle voi ripotella seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä, meillä ei kaapista sellaisia tällä kertaa löytynyt, joten mentiin ilman.
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri ja suola. Lisää taikinaan jauhot, loppuvaiheessa sula voi. Vaivaa taikinaa huolellisesti, kunnes irtoaa kulhosta. Peitä taikinakulho liinalla ja anna taikinan kohota kaksinkeraiseksi.
Jaa taikina 20 yhtä suureen osaan ja pyörittele palloiksi. Laita vielä liinan alle kohoamaan 20 minuutiksi ja laita uuni kuumenemaan 250-asteeseen. Muotoile kohonneiden taikinapallojen keskelle sormilla rinkelin reikä ja keitä minuutti pari kiehuvassa suolavedessä. Käännä rinkeli kerran. Nosta reikäkauhalla leivipaperin päälle ja paista uunin keskiosassa n.13-15 minuuttia tai kunnes rinkelit ovat kullanruskeita.
Rinkelit maistuvat kaikkein parhaimmalle vielä lämpöisinä. Näitä voi täyttää mielensä mukaan esim. kinkkua, juustoa, salaattia, kurkkua tai menevät nämä ihan ilman mitään! Ollaan kokeiltu myös kuivaneista rinkeleitä tehdä köyhiäritareita ja toimivat niihinkin! Rinkeleitä voi myös pakastaa.
0 kommenttia