Herkullista uutta vuotta!

15.41

1.1.2016

Mutakakkua, kermavaahtoa ja suklaakarkkeja: maistuu takuuvarmasti hyvälle ja uusi vuosi voi alkaa herkullisesti!




Reseptin tähän herkkuun löysin jo vuosia sitten Fatzerin tumman leivontasuklaa käären takaa ja kyseisellä ohjeella on tullut tehtyä kaikkein parhaimmat mutakakut!

Tässä varmuuden vuoksi resepti, nimittäin nyt ostamani suklaalevyn kääreessä kyseistä ohjetta ei enää ollut. Onneksi olen kuitenkin tallentanut sen reseptivihkooni :)

4 kanamunaa
2 dl sokeria
200 g tummaaa suklaata
200 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi, kaada ne munasokeriseokseen. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan ja siivilöi ne muiden aineksien sekaan, sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun vuokaan. Paista uunin keskiosassa 200 asteeessa. n. 20-25 min. Kakun paistoin 20 senttisessä irtopohjavuossa.

Alkuperäisen ohjeen mukaan sanotaan, että paistaminen kestää vain 12 minuuttia, mutta omasta mielestä kakku jäi liika taikinaiseksi. Paisto aika riippuu tietysti aina myös uunista ja miten "mutaiseksi" haluaa kakun keskiosan jäävän. 

Lue myös nämä :)

8 kommenttia

  1. Suklaata, kakkua, suklaakakkua nam! Kauniit kuvat varmasti herkullisesta kakusta, ja testaan ehdottomasti tätä reseptiä. Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaa ja kakku yhdessä, toimii aina ;) Kiitos Hanna Mi ja Hyvää alkanutta vuotta sinullekin <3

      Poista
  2. Näyttääpä herkulta, täytyy jossain välissä testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miia, testaamisen arvoinen kakku ehdottomasti! :)

      Poista
  3. Oi nam, vuosi ei voisi paremmin alkaa, kuin suklaakakulla! <3
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuosi on aloitettu todella herkullisesti :) Hyvää alkanutta vuotta teille suklaaunelma blogiin!

      Poista

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H