Betonista kauniit ja näyttävät lyhdyt

14.08

17.1.2017


Jouluvalot on jo hetki sitten kerätty varastoon säilöön, mutta koska vielä kuitenkin eletään pimeää aikaa on mukavaa valaista talvi-iltoja vaikkapa lyhdyillä.


Näiden betonilyhtyjen valmistus oli todella  helppoa ja nopeaa! Ainoa haaste lyhtyjen valmistukessa oli löytää tarpeeksi isot lasipurkit. Pienempiä hillopurkkeja kyllä löytyy helposti, mutta isot lasipurkit tuntuvat olevan kiven takana tai maksavat jopa kirpputoreilla  paljon. Nämä isot lasipurkit onnistuin onneksi  saamaan sukulaisen kautta, kun suurtalouskeittiössä on enemmän tarvetta isoille kurkku - ja punajuuripurkeille.

Ihastuin näihin lyhtyihin sen verran, että odottelen taas isojen lasipurkkien tyhjenemistä ja näin terassimme lyhty kokoelma kasvaa pikku hiljaa, mutta varmasti!

Betonilyhtyjen mallin ja ohjeen löysin TÄÄLTÄ.


Lue myös nämä :)

12 kommenttia

 1. Pystyykö noista krivoista oikeesti nostaan? Meinaan että lasipötti pysyy ilmassa eikä luiskaha maahan...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei :) Lyhtyä ei tosiaan saa nostettua noista kahvoista, sillä betoni painaa paljon. Rivat tein ulkonäön takia.

   Poista
 2. Kauniit ja rouheat yhtä aikaa! Mainio idea :)

  VastaaPoista
 3. On kyllä jämerän näköset :)

  VastaaPoista
 4. Oi kun hienot! -tykkään betonin rouheudesta :-)

  VastaaPoista
 5. Tosi hieno! Olen säästänyt näitä isoja lasipurkkeja ja nyt just tiedän mitä niistä pitäisi tehdä. Onkohan näissä räjähtämisvaara? Kun kuitenkin kapenevat ylöspäin? Tai sitten mä olen lukenut aivan liikaa varoitteluja pilttipurkeista :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ainahan elävän kynttilän kanssa pitää muistaa varovaisuus. Tuolla ohjeessa mistä tämän otin sanottiin, että purkin pohjalle kannattaa laittaa hiekkaa, niin suojaa sitten lasia loppuun palavan kynttilän kuumuudelta. Ja jos hurjasti pelottaa nuo "räjähtelyt", niin ainahan lyhdyn sisälle voi laittaa led-valoja :)

   Poista
 6. Tykkään :). Betoni on rouheudessaan loistava materiaali, sen pinta kiehtovaa. Voisikin tehdä kruunukynttilöille betonista jalat, meillä kun ei niille ole oikein mitään kivaa valmiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi :) Tänään taas vierähti iltani betoniaskarteluiden parissa, on se vaan mainio materiaali!

   Poista

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015
Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H