Uusi vanha harrastus jatkuu

23.45

11.2.2014
Nyt se alkaa, tai jos nyt tarkkoja ollaan, niin jatkuu! Päätin aloittaa päivittämään tätä blogia vihdoin ja viimein uudestaan. Omaksi (ja äidin) iloksi. Noin vuosi sitten jäin kotiäidikisi ja vuosi onkin  sitten hurahtanut vauhdilla eteenpäin. Askarteluja ja leipoiluja on tullut kyllä tehtyä, mutta mitään en ole tänne onnistunut saamaan. Nyt kuitenkin on semmoinen olo, että kokeilen aloittaa tämän harrastuksen uudestaan. Saamattomuudestani en voi syyttää kuin itseäni, mutta katsotaan nyt miten tällä kertaa käy...

Eli tästä lähtee!

Aloitetaan tämä "uusi" blogini kuvalla toisen tyttäremme kastejuhlakakusta.

Kakku pohja oli suklaakakkupohja ja sitten vain koristelin sen mansikoilla ja kermalla.Kakun koristeeksi mansikoiden ja kerman lisäksi tuli viiriliput, jossa lukee tyttäremme nimi.
Väliin tuli kermarahkatäyte ja tietysti mansikoita. Käytin ihan pakastemansikoita, koska alkukesästä suomalaiset tuoreet mansikat maksoi todellaksin niitä manskioita, joten maltoin ostaa niitä vain päälle. Mansikoiden päälle olen vielä laittanut kiilteen. Kakun reunat koristelein Pirkan luomu vadelmasuklaalla, koska se oli niin suloisen vaaleanpunaista ja ennen kaikkea herkullista! Raastoin vain suklaan ja heittelin sen kakun pintaan.

Tässä kakkupohjan resepti:
ja kuten ainemääristä jo huomaa, niin pohjasta tulee todella iso! Kakkua riittikin seuraavan päivän rääpiäisiinkin hyvin.

250g voita (pehmeää)
6,5dl sokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
10dl jauhoja
1,5rkl leivinjauhetta
1tl suolaa
5dl maitoa
100g tummaa suklaata

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Sekoita hyvin. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita hyvin. Paista n.1h 175 asteessa. Anna levätä vuossa n.10 min. ja kumoa jäähtymään.

Ohje oli vuokapaketin sisällä, jonka sain tuparilahjaksi.

Mansikkakku ja taustalla itsetekemä kukka-asetelma

Lähikuvaa viireistä.





Mieheni toivoi myös juustokakkua juhliin, joten pakkohan semmoinen oli sitten toteuttaa! Taivaalliset täytekakut kirjasta löysin herkullisen ohjeen kakkuun: No bake sheesecake, oli kakun nimi. Kirjassa kakku kuitenkin tehtiin pakastamalla, joten itse oikaisin laittamalla joukkoon liivatetta ja onnistui todella hyvin niin.

Hurmaava juustokakku

Tässä muutelemani liivateversio kakusta. Alkuperäisessä versiossa kakusta oli liivatteet jätetty pois ja hyydyttäminen tehty pakastimen avulla.

Resepti:

Keksimurupohja:
150g dominokeksejä
75g sulatettua voita

Juustokakkutäyte:
300g philadelphiajuustoa
250g ricottajuustoa
1 3/4dl sokeria
3dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
0,5dl vettä tai jotain mehua

Koristelu:
50g tummaa suklaata
tuoreita mansikoita

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Peitä irtoreunavuoan pohja (halkaisija 18-24cm) leivinpaperilla. Painele keksimuruseos tasaisesti vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat juustokakkutäytteen.

Vatkaa philadelphia- ja ricottajuusot, sekä sokeri, kerma ja vaniljasokeria tasaiseksi seokseksi. Kiehauta vesi tai mehu, lisää joukkoon liivatelehdet, muista puristaa liivatelehdistä vesi pois. Sekoita liivateseos juustokakkutäytteen sekaan ja kumoa vuokaan keksimurupohjan päälle.

Sulata suklaa ja valuta kakun pinnalle ja levitä se varovasti lusikalla kauniiksi kuvioksi. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4h.

Ja on muuten hyvää!



Lue myös nämä :)

0 kommenttia

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015




Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H