Persikkajuustokakku pääsiäiseksi

16.20

21.4.2014
Tänään kestitettiin pääsiäisvieraat persikkajuustokakulla. Persikkajuustokakku on ihanan raikas ja helppo tehdä!

Pääsiäisen kunniaksi kakku sai koristeeksi myös suklaamunia!

Tässä ohje kakkuun:

Pohja:
200 g kaurakeksiä
50 g sulaa voita

1 iso tölkki persikoita
4dl kermaa
1 paketti maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu
6 liivatelehteä

Pinnalle:

2 purkkia persikka pilttiä
2 liivatelehteä
Tilkka persikoiden lientä

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa keksit ja laita sula voi sekaan. Laita keksiseos kakkuavuoan pohjalle. Valuta persikoista liemi pois, säästä siitä vähän pintakuorrutteeseen. Muusaa persikat monitoimikoneella. Vatkaa kerma, sekoita joukkoon tuorejuusto, sokerit ja muusatut persikat. Kuumenna sitruunamehu ja liota liivaatteet siihen. Lisää liivateseos nauhana kermatuorejuustoseokseen, samalla hyvin sekoittaen. Kaada seos vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Liota pinnalle tulevat liivatteet kylmässä vedessä. Kiehauta persikanliemi ja lisää liivatteet siihen, kaada liivateseos persikkapilttien sekaan ja kaada kakun päälle. Anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään asti. Lopuksi koristelu sulalla suklaalla!

Lue myös nämä :)

2 kommenttia

  1. Näyttää tosi hyvälle, tämä tehdään meille pääsiäiseksi! Kiitos vinkistä :) T:Milla

    VastaaPoista

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015




Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H