Viikonlopun synttärimaraton

22.24

19.5.2014
Viikonlopun aikana meillä juhlittiin synttäreitä urakalla! Lauantaina pienempi tyttäremme täytti 1-vuotta ja sitten perään sunnuntaina minä täytin pyöreitä vuosia. 1-vuotispäivää juhlimme kunnolla ja virallisesti, mutta omat 3-kymppiset menin vähän sillä livulla, että on 1-vuotissynttäreiden rääpiäiset. Kyllähän minuakin muistettiin,  mutta samoilla koristuksilla ja herkuilla meni siinä sivussa sitten minunkin juhlat. Mukavat kemut oli, sää suosi ja herkut maistui!

Ulko-oveen askartelin kranssin. 4-vuotias kirjoitti hienosti onnentoivotukset laattoihin ihan itse!
Idea kranssiin lähti uusimman Unelmien Talo & koti-lehden mukana tulleesta leivontaliitteestä. Siellä oli ihana ohje paperituuteilla tehdystä kranssista. Siitä inspiroituneena tein omanlaiseni kranssin. Tuutit on tehty lahjapapereista ja kaksipuolisesta askartelupaperista. Lahjapaperista oli huomattavasti helpompi tehdä tuutit, koska se oli pehmempää. Tuutit on liimattu kuumaliimapyssyn avulla pahviselle pohjalle. Lisäsin sekaan lahjapaperinauhaa, helmiä ja nappeja. Näin syntyi nopeasti kiva juhlakranssi!

Prinsessakakku
 Prinsessalle tietysti prinsessakakkua. Kakun pohja on sama kuin isomman tyttäremme 4-vuotispäivillä. Tässä linkki pohjan ohjeseen. Väliin laitoin tällä kertaa vanhanajan vadelmahilloa, sekä tummasta -ja valkosuklaasta tehtyä moussea vuoronperään. Perhoset on tehty valmiilla muotilla ja niihin on lisätty nonparelli helmiä. Kukat on tehty mini piparkakkumuotilla. Piparkakkumuotilla sokerimassasta muoto, sormilla painelin terälehdet ja sokerikuorruuttella helmet ja lehdet toisiinsa kiinni.

Tässä vielä moussen resepti:
4dl kermaa
1 paketti tuorejuustoa
130g valkosuklaata
130g tummaa suklaata

Vispaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto. Jaa seos kahteen osaan ja lisää toiseen osaan jäähtynyt valkosuklaa ja toiseen tummasuklaa. Takaan, että on hyvää!


Ruokapöytä koreana! Tötteröitä lisää! Kukkakimppu on itse tekemä. Purkissa on marenkeja. Tällä kertaa maustin ne aidolla vanilijalla. Tässä linkki marenkiohjeeseen, suklaan tilalle laita aidosta vaniljatangosta siemenet.
Käydessäni ruokakaupassa mukaani tarttui pinkki ruusu- ja freesiakimppu. Omasta pihasta poimin loput asetelmiin tulleet kasvit. Näin sain edullisesti juhliin kaksi kimppua!
Tällaisen ihanuuden ostin itselleni synttärilahjaksi! Etiketti on itsetekemä.
Viikonloppuna oli aivan ihanat juhlasäät. Mehubooli meni hyvin kaupaksi! Mehun seassa oli vielä mansikoita, joita ei tässä kuvassa valitettavasti näy. Sekaan laitoin vielä pakasterasiassa jäädyttämäni ison jääpalan. Näin booli pysyy ihanan viileänä kauan aikaa ja iso jääpala sulaa hitaammin.

Tässä itsekehittämäni boolin resepti:
1 purkki appelssiininektariinimehua
1 purkki ananastuoremehua
1 purkki Marlin Natur neljän hedelmän mehua
1 Sprite

Edellisessä päivityksessäni oli meidän lasten uusi putiikki. Putiikki toimikin synttäreillä kunniatehtävässä! Putiikista sai leikkirahoja vastaan ostaa cake popseja ja mini muffinseja. Unohtamatta tietenkään päivän supertarjousta!

Mainostaulu on ostettu valmiina, mutta itse maalattu. Itse mainoksen askartelimme tyttöjen kanssa yhdessä.
Tässä namupussit. Isompi tyttäreni oli todella tehokas karkkien pussittaja!
Terassin koristelin viireillä, valoköynnöksellä ja itsetekemilläni lyhdyillä.

Tulppaanitkin puhkesivat sopivasti kukkaan!
Lähikuvaa paperilyhdystä.
 Myös leijoja innoistuimme askartelemaan juhliin. Niitä tuli tehtyä useampikin, tässä kuva yhdestä leijasta.

Leijat koristivat Putiikkia.
Leijojen rusetit on tehty kartongista.Lue myös nämä :)

0 kommenttia

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015
Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H