Hääpäivän kunniaksi suklainen kakku
12.40
19.8.2014
Tänään on 8.hääpäivämme, eli pronssihääpäivä! Sen kunniaksi lasten kanssa tehtiin meille kakku. Sellainen kakku missä on kaikkea isännän herkkua: Nougat-patukkaa, suklaata ja vielä enemmän suklaata. (Myönnetään tykkään minäkin suklaasta) Lapset saivat rapsia leivontavälineet ja syödä loput pohjakeksit, joten illalla me syödään sitten kahdestaan tämä kakku.Kakun resepti on itsekehitetty tänä aamuna. Kakku tehtiin lasten leipomis irtopohjavuokaan. Vuoka on halkaisijaltaan 12cm, joten hurjan isoa kakkua en tehnyt. (Riittää sopivasti meille kahdelle :))
Tässä ohje:
Pohja:
5kpl Rainbow murokeksiä
2rkl sulaa voita
Täyte:
2dl kermaa
200g rahkaa
1 Maraboun Dubbel Nougat -patukka (54 g/kpl)
50g tummaa suklaata rouhittuna
2kpl liivatelehtiä
0,5dl vettä + 1rkl sokeria
Koristeluun tummaa suklaata.
Vuoraa halkaisijaltaan n.12cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit ja lisää sula voi joukkoon. Laita alimmaiseksi vuokaan. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma. Kerman joukkoon rahka ja suklaarouhe. Sulata Nougat-patukka mikrossa, anna jäähtyä hetki ja sekoita kerma-rahkaseokseen. Kiehauta sokerivesi ja liota liivatteet siihen. Kaada liivatevesi nauhana täytteeseen, samalla sekoittaen. Kaada täyte lopuksi vuokaan. Anna hyytyä muutama tunti. Koristele suklaalla.
Hyvää hääpäivää meille! |
Koristeet kakun päälle on pursotettu vapaalla kädellä pakastepussista. Ensin leivinpaperinpäälle jähmettymään ja lopuksi kakun päälle. |
Näitä välineitä tarvittiin kakun tekoon. |
Irtopohjavuoka on lasten leipomissetistä. |
0 kommenttia