Suklaamuffinsit Philadelphia Marobou-kuorrutteella

14.48

1.10.2014

On muuten hyvää!

Tänään on isännän syntymäpäivä ja tapansa mukaan hän vei sen kunniaksi herkkuja töihinsä. Eli se tarkoitti sitä, että minä ja lapset pääsimme leipomaan suklaamuffinsseja!

Nämä muffinsit ovat kyllä parhaita mitä tähän mennessä olen tehnyt! Hyvän niistä tekee varmasti se, että alkuperäisen ohjeen öljyn olen korvannut rehellisellä voilla ja veden sijasta käytän täysmaitoa! Kun leivotaan, niin sitten leivotaan kunnolla, raaka-aineista pihistelemättä! Myös suklaapalat olen lisännyt taikinaan, sitähän ei kerran voi olla koskaan liikaa. Kuorrute on hyvin yksinkertainen. Vain Philadelphian Marabou tuorejuustoa paketti ja sekaan vispattu kerma, muuta ei tarvitse sillä tuorejuusto on jo itsessään niin makeaa.

Muffinsit syntyivät helposti lasten kanssa yhteistyössä ja neidit olivat hyvin innokkaita koristelemaan. Onneksi muffinsseja riitti maistiaisiksi asti, vaikka lasten mielestä hauskempaa taisikin olla taikinakulhon rapsiminen :)

Resepti tulee tässä:
n.12 kpl
100g voita
2,5dl sokeria
2 munaa
1dl maitoa
4dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100g tummaa suklaata, toimii myös maitosuklaalla ja valkosuklaalla... Suklaalla ylipäänsä! Testattu on :)

Sulata voi, sekoita joukkoon sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munamaito-rasvaseokseen. Rouhi suklaa, mitä isompia palasia, sitä suurempia suklaa yllätyksiä muffinsin sisältä löytyy! Lisää suklaarouhe taikinan sekaan ja jaa taikina muffinssivuokiin. Jätä n.1/3 vajaaksi, nämä muffinsit kohoavat hyvin! Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Jäähtymistä odotellessa valmista kuorrute.

Kuorrute:
1 pkt Philadelphia Marabou tuorejuustoa
2dl kermaa

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Levitä kuorrute sellaisenaan tai pursota! Voit vielä koristella muffinsit suklaakarkeilla.

Parasta kylmän maidon kera!

Enää suklaarouhe sekaan ja sitten uuniin!

Nämä muffinsit maistuu herkulliselle ilman kuorutettakin!

Vielä eivät lapset ole ehtineet kaikkia koristelemaan.

Minun maistiainen.


Lue myös nämä :)

6 kommenttia

  1. Jes, tätä mäkin teen, joko kuorrutuksella tai ehkä ilman. Ihania muffinssivuokia mulla jo onkin, enää puuttuu muut aineet.. Mä aloitan aina katso tärkeimmästä. ;)
    Terkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muffinssivuokia ei voi koskaan olla liikaa! Niitä kannaattaa aina ostaa kun löytää ihania :) Meinaan, et mulla on taas kaapissa VAIN valkoisia vuokia! Herkullisia muffinssi-hetkiä Taija sinulle :)

      Poista
  2. Ihanan näköinen kuorrute! Varmasti hyvää :)

    VastaaPoista
  3. Oi oi, näyttääpä herkullisilta!

    VastaaPoista

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015




Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H