Suklaahyrrä pikkuleivät

20.15

22.11.2014

Kahvipöydän herkut.
 Nämä helpot ja mureat suklaahyrrä pikkuleivät valmistuvat nopeasti, mutta ovat silti näyttävän näköisiä! Ainekset näihin löytyy melkeinpä jokaisen kotoa.


Ohje näihin pikkuleipiin löytyi Leivotaan-lehden 7/2014 mukana tulleesta Pikkuleivät lisäliitteestä.

Suklaahyrrien resepti:

Ohjeessa sanottiin, että tästä tulee n. 40kpl. Itse sain n.30kpl.

4 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2dl sokeria
200g huoneenlämpöistä voita

Maustamiseen
2tl vaniljasokeria
2rkl kaakaojauhetta

Sekoita voi sokeri ja jauhot tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan. Sekoita toiseen osaan vaniljasokeri ja toiseen osaan kaakaojauhe. Kauli molemmat taikinat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Ohjeessa sanottiin, että noin 21x34cm. Itse kaulin taikinin silmämääräisesti kahdeksi yhtä suureksi levyksi ja lopuksi vielä käsin venyttelin levyt suunnilleen samankokoisiksi. Kun kaulii taikinan kahden kelmun välissä, helpottaa se leivontaa. Laita levyt päälekkäin ja rullaa kääretortun tapaan patukaksi. Kääri kelmuun ja laita pakkaseen odottomaan siksi aikaa, kun uuni lämpiää 200 asteeseen. Jähmettynyttä taikinaa on helpompi leikata ohuiksi ja siisteiksi siivuiksi. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä 3-4mm paksuja pikkuleipiä. Nostele pikkuleivät leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Paista uunin keksitasolla noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä.


Pikkuleivät ovat jo sellaisenaan kauniita, mutta lisäsin osaan vielä suklaaraitoja antamaan lisämakua.

Lue myös nämä :)

2 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Reija :) Nämä oli kyllä helppoja tehdä ja tuli näyttäviä ja ennen kaikkea maistuikin hyvälle!

      Poista

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H