Tuplasuklaa juustokakku isälle

12.40

9.11.2014

Herkullista isänpäivää!
Tänään on se päivä, kun isä saa vielä jäädä nukkumaan ja keittiössä lapset äidin avustamana valmistavat isälle aamupalan vuoteeseen. Tänä aamuna ei ole kiire minnekään. Ei ole väliä, vaikka aamupalaksi on kakkua ja ollaan yöpaidat päällä puolille päiville. Tänään nautitaan ja juhlitaan isää!


 Kun kysyin mieheltäni millaisen kakun hän haluaa isänpäiväksi, toiveena oli juustokakku vadelmilla ja valkosuklaalla. Isompi neiti toivoi kakkuun mustikoita ja itse halusin vielä lisätä soppaan tummaasuklaata! Lopputuloksena syntyi omasta päästä tuplasuklaa juustokakku vadelmilla ja mustikoilla. Hyvin sopi kaikki ainekset yhteen.

Ohje kakkuun tulee tässä:

Pohja:
n.200g kaurakeksiä
3rkl sulaa voita

Täyte:
250g Mascarpone tuorejuustoa
250g luonnonjogurttia
1/2 vaniljatangon siemenet
2dl kermaa
130g valkosuklaata
60g tummaa suklaata rouhittuna
4 liivatelehteä
1dl voimakasta mehua. Puolet mehua, puolet vettä.

Päälle:
Tuoreita marjoja oman maun mukaan
Suklaata ja tomusokeria

Murskaa keksit ja painele leivinpaperilla päälystettyyn irtopohjavuokaan.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä.Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja jogurtti. Lisää sula valkosuklaa, tummasuklaa rouhe ja vaniljatangon siemenet. Sokeria kakkuun ei tarvitse lainkaan, sillä makeus tulee suklaasta! Kiehauta mehu ja lisää siihen lionneet liivatelehdet. Kaada liivateneste täytteen sekaan ja sekoita samalla. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä muutama tunti, mieluiten seuraavaan päivään. Koristele ennen tarjoilua marjoilla ja suklaalla ja lopuksi vielä tomusokeria.

Jostain kumman syystä leivontasuklaatani oli kähvelletty ja en saanut kakun päälle niin paljon suklaaraitoja kun olisin halunnut. Syytän tästä päivänsankaria!

Tänään aamupalaksi on myös kakkua!


Lue myös nämä :)

0 kommenttia

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015




Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H