Itsetehtyjä hampurilaisia ja elokuvailta

23.18

29.1.2015

Herkkuja ruokapöytään!
Tänään meillä vietettiin elokuvailtaa lasten kanssa ja mukaan kutsuttiin myös mummu ja pappa! Kutsu elokuvan katseluun lähti ihan postitse ja kutsun mukana meni myös lasten tekemät elokuvaliput. Ennen elokuvan katselua syötiin itsetehtyjä hampurilaisia. Ja tottakai elokuvissa on oltava mukana myös herkkuja, niinpä tyttöjen kioskista saimme herkut leffailtaan. Kioski rakentui tällä kertaa neitien lelulaatikon taakse, sillä kesäinen ulkona oleva leikkikioskimme on tällä hetkellä talviteloilla. Hyvin kävi herkut näinkin kaupaksi ja Onneli ja Anneli elokuva oli onnistunut valinta koko poppoolle!

Hampurilaiseni kaikilla mausteilla!
Tässäpä ohje itsetehtyihin hampurilaisiin:
Hampurilaissämpylät:
8kpl
2,5dl vettä
4rkl täysmaitoa
n.20g tuorehiivaa
2rkl sokeria
8dl vehnäjauhoja
1,5tl suolaa
2rkl pehmeää voita
1 muna

Lämmitä vesi ja maito kädenlämpöiseksi ja lisää sekaan hiiva ja sokeri. Sekoita suola jauhoihin ja nypi pehmeä voi jauhojen sekaan. Lisää kanamuna vesi-hiivaseokseen ja lopuksi jauhot joukkoon. Sekoita yleiskoneen taikinakoukulla taikina hyvin tai vaivaa taikina käsin. Peitä kulho kelmulla ja anna kohota 1-2h, niin että taikina on kaksinkertainen. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja muotoile litteiksi sämpylöiksi pellille. Laita sämpylät liinan alle ja anna kohota taas reilu tunti. Laita kylmään uuniin kulho, jossa on pari desiä vettä ja anna uunin lämmetä 200 asteeseen. Paista uunin keskiosassa n.15 min.
Alkuperäisen sämpylöiden reseptin löysin TÄÄLTÄ.
Tällä ohjeella tuli kyllä todella pehmeitä ja hyviä sämpylöitä, tehdään toistekin!

Jauhelihapihvit:
Piti oikein laittaa mittoja ylös tätä ohjetta varten, kun yleensä vaan heittelen mausteet joukkoon summanmutikassa:) Samalla ohjeella teen myös lihapullat.

n.8kpl
700g jauhelihaa
2,5dl kaurahiutaleita
2dl täysmaitoa (toimii myös vedellä)
1 sipuli hienonnettuna
2tl suolaa
vajaa teelusikka kolmen pippurin pippuriseosta
1tl paprikajauhetta
1tl curryjauhetta

Nosta jauheliha huoneenlämpöön n. puolituntia ennen kuin aloitat tekemään taikinaa. Kaada kaurahiutaleet kulhoon ja sekaan maito. Anna turvota hetki ja lisää sitten joukkoon mausteet. Paista hienonnettu sipuli voissa pannulla ja lisää paistetut sipulit kaurahiutaleiden ja mausteiden joukkoon. Lisää lopuksi jauheliha ja sekoita hyvin. Jaa taikina kahdeksaksi pihviksi. Ruskista pannulla hetki pihviä molemmin puolin ja paista uunissa loppuun. 200 astetta n.15 minuuttia.

Sitten vain täyttämään hampurilainen oman maun mukaan! Täytteet laitoin esille pöytään ja jokainen sai kasata haluamansalaisen hampparin.

Pöytä katettiin lasten kanssa hienoksi.
Kukat ja kynttilät tuovat juhlavaa tunnelmaa.
Kioskista en tämän parempaa yleiskuvaa ehtinyt saamaan, sillä olen todella huono ottamaan tilannekuvia. Siinä vaiheessa kun olisin taas ehtinyt kuvata, oli kioski leikki jo ohitse.
Suloiset sydän-pyykkipojat PAAPOSTA. Värejä löytyy joka makuun. Klikkaa TÄSTÄ.
Kioskissa oli myytävänä popcornia, karkkia ja pillimehuja. Tässä kuvaa karkkipusseista.
Hauskaa elokuvailtaa!
Lasten tekemät elokuvaliput.

Lue myös nämä :)

2 kommenttia

  1. Nam, nam! Näyttää hyvältä! Taidetaan kokeilla meillä tänä viikonloppuna tehdä tällä reseptillä hampurilaisia. Hauska idea leffailta isovanhemmille! T: Mervi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mervi! Mukava kuulla, että resepti menee käyttöön:)

      Poista

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015




Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H