­
­

Mutakakkua vaahtokarkkikuorrutteella

20.34

12.2.2015

Herkkuja ystäville <3
Jos suklaakastiketta jää yli, voi sen laittaa jäätelön päälle!
Uusimmassa Unelmien Talo & Koti-lehdessä (2/2015) oli Kinuskikissan leivontakoulu osuudessa herkkuohje Amerikan malliin. Mokkapalat, mutakakku ja vaahtokarkit oli yhdistetty. Päätin kokeilla reseptiä, mutta tein pieniä muutoksia, sillä mielestäni vaahtokarkit on kaikkein parhaimpia kun niitä grillaa nuotiolla! Tätä ideaa hyödynsin tehdessäni kakun. Myöskään kahvin maku ei ole lähellä sydäntäni, joten korvasin sen maidolla. Kakun suklaakuorrutteen tein kevyempänä versiona (vaikka kyllä tästäkin kaloreita löytyy :)).

Tuli muuten takuuvarma makeanhimon taltuttaja tästä leivonnaisesta! Herkullista ja tahmeaa! Tehdään toistekin!

Vaahtokarkit ennen paistamista.
Itse tehty suklaakastike kruunaa tämän herkun ja takaa ettei makeanhimo jää vaivaamaan :)
Tässä muokkaamani resepti:

Pohja:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
3/4 dl täysmaitoa
125g voita
2 munaa
100 g tummaa suklaata pieneksi rouhittuna

Täyte:
200 g vaahtokarkkeja

Suklaakastike:
100g maitosuklaata
n. 1 dl kuohukermaa

Voitele reunallinen uunivuoka (25x25 cm). Yhdistä pohjan kuivat aineet keskenään. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Sekoita sulan voin sekaan maito ja kanamunat. Lisää rasva-munamaitoseos kuiviin aineksiin ja sekoita hyvin. Lopuksi vielä suklaapalat. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa pari tuntia tai vaikka seuraavaan päivään. Valmista vaahtokarkkikuorrute juuri ennen tarjoilua. Suklaakastike kannattaa tehdä valmiiksi ennen vaahtokarkkien paahtamista!

Suklaakastikkeen teko:
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, lisää kerma joukkoon sekoittamalla. Sekoita kunnes kastike on tasaista.

Vaahtokarkkikuorrute:
Halkaise vaahtokarkit kakun päälle tai vuoraa kakku minivaahtokarekilla. Paista uunin keskitasolla n.5 minuuttia 175 asteessa. Niin kauan, että vaahtokarkki alkaa hiukan ruskistua, mutta ole tarkkana ettei vaahtokarkit pala. Kaada suklaakastike kakun päälle. Sitten vain tarjolle pöytään vaniljajäätelön kera.

Maistui todella hyvälle lämmin mud cake ja sula vaahtokarkki! Suosittelen kokeilemaan!

Herkullista ystävänpäivää!

Lue myös nämä :)

2 kommenttia

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015




Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H