Mutakakkua vaahtokarkkikuorrutteella
20.34
12.2.2015
Herkkuja ystäville <3 |
Jos suklaakastiketta jää yli, voi sen laittaa jäätelön päälle! |
Tuli muuten takuuvarma makeanhimon taltuttaja tästä leivonnaisesta! Herkullista ja tahmeaa! Tehdään toistekin!
Vaahtokarkit ennen paistamista. |
Itse tehty suklaakastike kruunaa tämän herkun ja takaa ettei makeanhimo jää vaivaamaan :) |
Pohja:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
3/4 dl täysmaitoa
125g voita
2 munaa
100 g tummaa suklaata pieneksi rouhittuna
Täyte:
200 g vaahtokarkkeja
Suklaakastike:
100g maitosuklaata
n. 1 dl kuohukermaa
Voitele reunallinen uunivuoka (25x25 cm). Yhdistä pohjan kuivat aineet keskenään. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Sekoita sulan voin sekaan maito ja kanamunat. Lisää rasva-munamaitoseos kuiviin aineksiin ja sekoita hyvin. Lopuksi vielä suklaapalat. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa pari tuntia tai vaikka seuraavaan päivään. Valmista vaahtokarkkikuorrute juuri ennen tarjoilua. Suklaakastike kannattaa tehdä valmiiksi ennen vaahtokarkkien paahtamista!
Suklaakastikkeen teko:
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, lisää kerma joukkoon sekoittamalla. Sekoita kunnes kastike on tasaista.
Vaahtokarkkikuorrute:
Halkaise vaahtokarkit kakun päälle tai vuoraa kakku minivaahtokarekilla. Paista uunin keskitasolla n.5 minuuttia 175 asteessa. Niin kauan, että vaahtokarkki alkaa hiukan ruskistua, mutta ole tarkkana ettei vaahtokarkit pala. Kaada suklaakastike kakun päälle. Sitten vain tarjolle pöytään vaniljajäätelön kera.
Maistui todella hyvälle lämmin mud cake ja sula vaahtokarkki! Suosittelen kokeilemaan!
Herkullista ystävänpäivää! |
2 kommenttia
Näyttää kyllä hurrrjan hyvälle! -Katri-
VastaaPoistaKiitos Katri:) Tämä myös maistui hurjan hyvälle!
Poista