Sydänpullia kahdella eri täytteellä
22.59
7.2.2015
Pulla ystävälle! |
Herkullista viikonloppua!
Pullan sisällekin olen pursottanut suklaata. |
Pullataikina:
n.25 pullaa
50g hiivaa
5dl täysmaitoa
1/2 tl suolaa
1dl sokeria
1rkl kardemummaa
1rkl vaniljasokeria
150g voita, huoneenlämpöisenä
11-13dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
Muna
Murusta hiiva kulhoon ja lisää kädenlämpöinen maito. Liota hiiva maitoon. Lisää suola, sokeri, kardemumma, vaniljasokeri, voi ja vehnäjauhot vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa huolellisesti muutama minuutti. Annan taikinan kohota liinan alla n. 45 minuuttia. Kauli taikina muutaman sentin paksuiseksi levyksi ja painele piparkakkumuotilla sydämen mallisia pullia tai pyörittele palloiksi. Nosta leivinpaperoidulle pellille ja annan kohota liinan alla n. 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pullat vatkatulla munalla. Paista uunin keskitasolla 7-9 minuuttia. Anna jäähtyä.
Täytä pullat haluamallasi tavalla ja nauti kylmän maidon kera, tietysti ystävien kanssa!
1. täyte vaihtoehto
1 purkki kermaa
Hilloa, itse käytin kuningatarhilloa
50g suklaata
Vatkaa kerma. Levitä halkaistuun pullaan hilloa ja pursota kerma päälle. Lopuksi pursota sulaa suklaata pullien väliin. Pursottimena toimii hyvin pakastepussi, jonka kulmaan leikataan pieni reikä. Voit halutessa koristella pullat päältäkin suklaalla. Tomusokeri antaa viime silauksen!
2. täyte vaihtoehto
2 purkkia kuohukermaa
100g maitosuklaata
Laita kerma kattilaan ja paloittele suklaa sekaan. Kuumenna kermaa, kunnes suklaa on sulanut joukkoon. Kaada kuuma suklaakermaseos kattilaan, peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin jäähtymään. Anna jäähtyä pari tuntia, tai kunnes suklaakerma on varmasti kylmää. Vatkaa kerma normaalisti ja pursota pullien väliin. Halutessa voit laittaa myös hilloa.
Sydämen muoto pulliin on saatu piparkakkumuotilla. |
Pulla suklaakermalla. |
0 kommenttia