Iso torkkupeitto mini ontelokuteesta

13.16

10.2.2016


Viime kesänä tein pikkuneidille torkkupeiton ja siitä lähtien se onkin ollut ahkerassa käytössä. Isäntäkin sen on monesti illalla heittänyt jalkojensa päälle lämmikkeeksi. Ohimennen vain välillä maininnut, että on hiukan lyhyt tämä meidän torkkupeitto. Siitä se idea sitten lähti: teenpä isännälle niin ison torkkupeiton, että menee varmasti varpaat piiloon.

Komea tästä tulikin! Kaiken kaikkiaan peittoon meni kolme vyyhtiä mini ontelokudetta. Loppusuoralla oli ihan mukavasti painoa tällä peitolla, kun kääntelin sitä ympäriinsä. Tehdessä keskeneräinen peitto myös lämmitti mukavasti jalkoja.

Materiaalit ja tarvikkeet torkkupeittoon PAAPOSTA.


Torkkupeiton  koko n. 120 x 210 cm.

Tarvikkeet:
3 vyyhtiä, eli noin  3 kiloa mini ontelokudetta.
15 mm pyöröpuikot 
Handmade-merkki

Luo pyöröpuikoille 100 silmukkaa. Koska puikot ovat niin paksut, riittää kun luo silmukat vain toisella puikolla. Torkkupeitto on tehty helmineuleella. Helmineuletta neulotaan oikeilla ja nurjilla silmukoilla.
1. kerros 1o 1n jne
2. kerros neulo nurjat silmukat oikein ja oikeat silmukat nurin.
Vuorottele kerroksia 1 ja 2.
Nosta aina kierroksen alussa puikon ensimmäinen silmukka neulomatta toiselle puikolle. Näin peiton reunasta tulee tasainen. Yhdistä uusi keritty ontelokudekerä solmulla ja jatka neulomista kunnes kaikki kolme vyyhtiä on neulottu. Jätä kuitenkin viimeisestä vyyhdistä lankaa sen verran jäljelle niin, että se riittää reunan päättelyyn.

Päättele langan päät. Itse ompelin vielä muutamalla piilopistolla kuteen päät piiloon. Halusin myös näin varmistaa, ettei kude varmastikaan lähde missään vaiheessa seikkaileman pois päättelykohdasta.

Lopuksi viimeistele torkkupeitto nahkaisella handmade-merkillä.

 Torkkupeiton voi pestä 40-asteessa.


Lue myös nämä :)

19 kommenttia

 1. Ihana! Miten painavalta tuntuu päällä? Tietäen lapsia, jotka tarvitsee ihan varsinaisia painopeittoja rauhoittumiseen ja turvalliseen oloon, niin tuo saattaisi olla sellainen kevytversio sellaisesta. :)

  Oletko hankkinut jostain noita Handmade- merkkejä, vai tehnyt jotenkin itse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämä isompi torkkupeittohan painaa kaiken kaikkiaan n. 3kg, mutta on päällä oikein miellyttävän tuntuinen. Tuota lasten painopeitto asiaa olen itsekin miettinyt, kun olen tehnyt noita torkkupeittoja. Lapsellehan siis riittää ihan tuo pikkuneidin versio torkkupeitosta, mikä löytyy linkkinä. Peitto on muutenkin mukavan lämmin ja kesällä taas sopivan viileä!

   Handmade-merkit olen hankkinut Paaposta, linkki tekstissä :) Ne on niin kauniita ja näppäriä laittaa käsitöihin merkiksi.

   Poista
 2. Onpa upea peitto :) Liisa

  VastaaPoista
 3. Kaunis peitto, tyylikäskin! Pinta näyttää hyvälle ja ihana harmaa sävy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi :) Tykkään kyllä niin kovasti tuosta helmineuleesta, helppoa ja nopeaa tehdä. Ja harmaa tuo harmaa on kyllä <3

   Poista
 4. Tämä on kyllä tosi hieno, tykkäisin itsekin hurjasti :)

  VastaaPoista
 5. Hei! Onko peitto niin kiinteää, että voisi kuvitella laitettavaksi lapsen pinnasänkyyn päiväpeitoksi? Näyttää kuvassa ainakin aika tiheältä, mutta mietityttää onko silti "reikäinen" kun puikot ovat 15mm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei :) Kyllä sopisi päiväpeitoksi. Itselläni on aika tiukka käsiala, joten tykkään tehdä isoilla puikolla. Peiton voisi tehdä pienemmillä puikoilla, jos haluaa siitä vielä tiivimmän.

   Poista
 6. Upean näköinen ja varmasti miellyttävän tuntuinen peitto:) Ja torkkupeitolla pitää minunkin mielestä olla sen verran kokoa, että saa varpaatkin piiloon:)

  VastaaPoista
 7. Aivan superkaunis! Sulla on ihana blogi, miten ihmeessä en oo siihen ennen törmännyt kuin tänään sattumalta Instassa. Onneksi törmäsin, tulen toistekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paulina :) Olipas mukava kuulla, tervetuloa toistekin!

   Poista
 8. Ihana harmaan sävy :) olen yrittänyt katsoa tuolta paapon sivuilta onko väri vaalea harmaa vai harmaa?? Olisi juuri hyvä sävy maton väriksi. Ja tää blogi tosi ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kuteen sävy on vaalea harmaa 66. Tuo harmaan sävy on kyllä todella kaunis, luonnossa vielä kauniimpi <3

   Poista

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015
Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H