Suklaapeltiä kinderkuorrutteella

20.49

15.7.2012                                                                                                                                                  

Suklainen herkku kuvun alla.
Sana suklaapelti saattaa aiheutta väärän mielikuvan, sillä pelti on tämän herkun mausta ja koostumukseta kaukana. Herkun pohjan ohjeen olen saanut äidiltäni vuosia sitten, joka taas on saanut ohjeen työkaveriltaan. Ohje on todella helppo ja takuuvarmasti herkullinen! Ystäväni pojan 2-vuotis synttäreillä pääsin maistamaan "mokkapaloja" kyseisellä kinder-kuorutteella ja sovelsin sen tuttuun pohjan ohjeeseen, nimittäin tällä ohjeella ei voi tulla ohutta ja kovaa "peltiä" :)

SUKLAAPELTI

Ohjeessa jauhot mitataan kupilla. Kuppina olen käyttänyt pientä kahvikuppia, en siis todellaan mitään nykyajan isoja kahvimukeja, saattaisi tulla mielenkiintoinen lopputulos! Kuppi on vetoisuudeltaan n. 2,5dl.

4 kanamunaa
4 kuppia sokeria

2 kuppia maitoa
6 kuppia vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
4 rkl maitokaakaota
300g voita ( laihduttajien ei välttämättä kannata tätä herkkua kokeilla :) )

Tämä on siis niin helppoa: Eli riko munat laita ne kulhoon sokerin kanssa ja sekoita, ei tarvitse vaahdottaa, kunhan sekaisin pyöräyttää. Sitten loput ainekset joukkoon. Voi lopuksi sulatettuna. Sekoittaa kannattaa kuitenkin ensin ennen kuin laittaa pellille paistumaan. Uunin keskiosaan ja 220 astetta lämpöä, n. 25min, riippuu tietenkin uunin tehosta.

Tämmöinen päällyste ohje kulkee virallisen ohjeen mukana, minkä kylläkin tällä kertaa korvastin siis tuolla kinderkuorrutteella, mutta voi vaihtelun vuoksi kokeilla tällä välillä.

Päälle:

200 g tomusokeria
2 rkl leivonta kaakaota
2tl vaniljasokeria
6 rkl vettä
3 rkl voi sulaa

sulata voi kattilaan, lisää vesi ja sitten kuivat aineet. Sekoita hyvin ja levitä suklaapellin päälle. Ja sitten ei muuta kuin nauttimaan!

Tässä myös tämä kinderpäällysteen ohje:

Eli aluksi tehdään voikreemi, johon tulee seuraavat ainekset:

150g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniliinisokeria
2 keltuaista

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon keltuaiste ja vatkaa vielä hetki. Levitä kreemi suklaapellin päälle ja laita hetkeksi kovettumaan jääkaappiin, jottei sula suklaa sekoitu voikreemin joukkkoon. Sulata 1 Fatzerin sininen suklaalevy vesihauteessa tai mikrossa ja levitä se lopuksi voikreemin päälle. Anna jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa ja sitten vain leikkaamaan paloiksi ja nauttimaan!

Kinderkuorutteen ohjeen löysin täältä.



Lue myös nämä :)

2 kommenttia

  1. Koitin ja tuli hyviä! Suklaapeltiä oon tehny ennenkin, mutta niistä ei koskaan ole tullut näin muhkeita. Päälynen maistu niinkuin pitikin kindersuklaalta :)

    Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. Ole hyvä!
    Meidän perhekin tykkää näistä kovasti! Taidetaan tyttöjen kanssa herkkupäivänä taas leipoa näitä!

    VastaaPoista

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015




Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H