Kesän viimeisiä mansikoita

23.01

23.8.2012
Viimeisä viedään... Niin se vain on taas myönnettävä, että kohta se on ohitse, vaikkei edes kunnolla alkanutkaan, kesä meinaan. Olisin kyllä toivonut hieman (paljon) lämpöisempää ja sadettomampaa kesää, mutta aina ei saa sitä mitä tilaa ja näillä nyt sitten pitäisi jaksaa ensi kesään, mutta onneksi voi aina tunnelmoina kuvien parissa. Kesälomalla tuli poimittua mansikoita, joista yksikään ei kylläkään päätynyt pakastimeen asti, sillä mielestäni mansikat pitää syödä silloin kun ne on tuoreita! Sitä kuinka monta kiloa mansikoita tuli sitten lopulta syötyä, on vaikea arvioida, mutta pelkästään yhden 6,5kg painavan mansikkalaatikon tuhosimme melkein kokonaan kolmeen pekkaan. Vähän tuli hilloa tehtyä ja pieni tötteröllinen mansikoita tuliaisiksi vietyä, mutta muuten mansikat kylläkin katosivat parempiin suihin...

Mansikoita tuliaisiksi. Tötterön mansikoille tein itse.
Mikään ei voita kunnon suklaista muffinsia. Ohjetta muokkasin taas omaan tyypilliseen tapaani laittamalla suklaapaloja paljon enemmän mitä ohjeessa sanotaa ja varmasti isompana, sillä ohjeessa puhuttiin vain desistä suklaarakeita. Päälle sovelsin itse rahkasta, kermasta, valkosuklaasta ja tomusokerista kuorrutteen. Ei ne kovin pahalle mielestäni maistuneet ja kummasti ne katosivat jääkaapista...
Suklaisia muffinseja, nam!
 Tässäpä ohje herkullisiin muffinsseihin:

100g voita (ohjeessa margariinia, mutta voi on aina voita)
1 dl hienoa sokeria
2 isoa kanamunaa
2 dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl tummia suklaarakeita (itse tosiaan käytin rehellistä tummaasuklaalevyä ja kunnon palasia reilusti)

Uuni 200-asteeseen. Ja n. 8 kappaletta tuli tällä määrällä, riippuu tietty paperivuuan koosta. Itselläni oli aika reilunkokoiset vuuat.
Voi, sokeri, munat, jauhot ja leivinjauhot isoon kulhoon ja vatkataan tasaiseksi seokseksi. Joukkoon suklaapalat ja paperivuokiin. Uunissa paisto n. 15min.

Päälle:

1 purkki kermaa
1 rahka
1 valkosuklaalevy, sulatettuna
tomusokeria maun mukaan.

Kerma vatkataan ja sekaan rahka. Lopuksi hieman viilennyt valkosuklaa joukkoon ja tomusokeria sen mukaan, että maistuu enstistä paremmalle.

Lue myös nämä :)

0 kommenttia

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015
Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H