Marenkisuukkoja isovanhemmille tuliaiseksi

15.37

27.2.2014
Lähdetään tänään tyttöjen kanssa mummille ja ukille kyläilemään. Tuliaisena mummi ja ukki saa tyttöjen tekemiä ihania marenkisuukkoja. Helppoja tehdä, vaikkakin kahden ikiliikkujan kanssa sotkuista puuhaa!

Iskällekin jäi muutama marenki maistiaiseksi!

Tuliaismarengit purkkiin ja purkkiin lappu jossa lukee: Mummille ja ukille Veeran ja Lotan suukkoja. Suluissa vielä teksti: Otetaan helpottamaan pahimpaa ikävää!
Tässä vielä ohje, jos haluat ilahduttaa ystäviäsi tai vaikka ihan itseäsi marengeilla!

n. 20kpl

6 valkuaista
3dl sokeria
2tl vaniljasokeria
75g suklaarouhetta
 (pari tippaa sitruunamehua, näin vaahdosta tulee kestävämpää!)

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää  sokerit vähän kerrallaan edelleen vatkaten. Marenki on valmista, kun se on jäykkää ja kiiltävää. Mausta marenki suklaarouheella. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Nostele valkuaisvaahtoa ruokalusilla marengeiksi pellille. Voit myös pursottaa marengit. Paista marenkeja 125 asteessa n. 1,5h-2h. Itse paistoin kiertoilmalla 100 asteessa 1,5h, koska marenkeja tuli kaksi pellillistä. Valmis marenki on pinnalta kuivaa mutta sisältä pehmeää kuin vaahtokarkki.

Lue myös nämä :)

0 kommenttia

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015
Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H