Oreo jäädykekakku

22.35

5.8.2015


Kauppareissulla törmäsin oreo-kekseihin. Olin nähnyt niistä tehtyjä hienoja kakkuja niinpä sieppasin muutaman paketin mukaan. Piilotin keksit kaapin päälle ja unohdin ne hetkeksi sinne, kunnes mieheni alkoi kyselemään koska aion tehdä sen oreo kakun. Sitten tässä yhtenä viikonloppuna päätettiin pyytää ystäviä kylään ja tein pikaisesti kakun tarjolle. Tuli aika hyvää!

Pohja:
1 1/2 pkt Oreo-keksiä
n.50g sulaa voita

Täyte:
4 dl kuohukermaa
250g (1pkt) Mascarpone tuorejuustoa
n.1pkt Oreo-keksejä murskana
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
Oreo-keksiä
Kermavaahtoa

Vuoraa irtopohjavuoka halkaisijaltaan n.22cm leivinpaperilla. Murskaa pohjaan tulevat keksit ja sekoita joukkoon voi. Laita keksimurska vuokaan. Valmista täyte. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon mascarbone tuorejuusto. Lisää sokerit ja lopuksi oreo-keksi murska. Kaada vuokaan. Tähän kakkuun ei tarvitse liivatelehtiä, sillä täyte on niin tuhtia, että pysyy kasassa ilman liivatetta. Laita kakku pakkaseen 2-3 tuntia ennen tarjoilua ja koristele ennen pöytään laittoa kermavaahdolla ja oreo-kekseillä.

Lue myös nämä :)

11 kommenttia

  1. Voi mikä herkku. Mistä löysin oreoita Suomesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, herkullista kyllä oli :) Törmäsin Oreoihin Hong Kong tavaratalossa, siinä ne oli heti kun ovi aukesi ja oli pakko siepata mukaan!

      Poista
  2. Oi nam! Tämä olisi varmaan teinin herkkukakku! Täytyy kokeilla. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu :) Herkullinen kakku tämä olikin!

      Poista
    2. Ihan varmasti :)

      Poista
    3. Näyttääpä herkulliselta! Ohje lähtee varmasti kokeiluun :)
      Oreoita löytyy nykyään myös Citymarketeista.

      Poista
    4. Kiitos Pipari :) Mukava kuulla, että ohje menee kokeiluun! Itsekin tosiaan törmäsin Oreoihin Cittarissakin ja Prismastakin ostin melkein vastaavanlaisia valkoisessa paketissa olevia keksejä. En juuri nyt muista mitä paketissa luki, mutta violetilla tekstillä.

      Poista
  3. Moi! Oon tässä etsiskelly töydellistä oreokakku reseptiä. Tämä vaikuttaa herkulliselta, mutta tuo pakastus mietityttää. Olen menossa kylään ja sinne viemässä kakkua. Miten kakku siis reagoi lämpöön ja olisiko reseptiin kuitenkin mahdollista lisätä liivatteita ja jättää pakastus väliin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakku Rosa on kyllä todella herkullinen! Kakkua en siis täysin jäädyttänyt, vaan pidin parisen tuntia pakastimessa ennen tarjoilua. Kakun täyte on aika tuhtia itsessään, joten pysyy hyvin niinkin kasassa. Halutessa voit lisätä liivatteet ja jättää pakastuksen väliin! Toimii niinkin. Kakku pysyi hyvin sulamisenkin jälkeen kasassa, mitä se nyt hetken ennen syömistä ehti jääkaapissa oleilla :D

      Poista
    2. Toimiiko siis aivan ilman liivatetta ja ilman pakastamista? Ja jos laittaa livatetta kuinka paljon ja lehtiä tai pulveria?

      Poista
    3. Toimii hyvin ilman liivatetta :) Täyte sen verran tuhtia, että pysyy hyvin kasassa, kunhan vain vatkaa kerman tietty hyvin. Haluetta voi laittaa 2-3 liivatelehteä.

      Poista

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015




Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H