Torkkupeitto helmineuleella

21.47

31.1.2017


Kukkuu pitkästä aikaa tänne blogin puolelle!


Tammikuu tuli ja meni... Enää parisen tuntia tätä kuukautta jäljellä ja täytyy kyllä sanoa, että ihan kuin olisi joku aikakone joulusta tähän otettu! No, valoa kohti mennään, niin jospa ne päivätkin alkaisi tuntumaan vähän pidemmiltä.

Jo Seinäjoen käsityömessuilla Paapon messuosastoa kasatessa tarttui mukaani uusi ohut ontelokude Riblon. Siitä on tullut tehtyä niin mattoa vessaan, kuin pieniä säilytyskoreja sinne ja tänne, mutta pitihän siitä päästä kokeilemaan myös jo aikaisemmin ideoimaani torkkupeittoa. Pienempi torkkupeitto löytyy TÄÄLTÄ ja jättiversio  TÄÄLTÄ.

Riblon on aavistuksen ohuempaa kuin miniontelokude, joten torkkupeitosta tulee aavistuksen kevyemmän oloinen, kuin minillä tehdystä. Jos käsiala on löysempää, suosittelen tekemään Riblonia pienemmillä puikkoilla. Itse käytin samoja puikkoja, kuin aikaisemmin tekemissäni torkkupeitoissa, eli 15 mm pyöröpuikkoja. Virkkuukoukkuna olen käyttänyt nro 6. Leppoisuuden lisäksi Riblonin kerissä on parasta se, että kude on jo valmiiksi kerittynä! Miten näppärää ja ennen kaikkea aikaa säästävää. Koreista ja pikkumatosta kuvia ei valitettavasti ole, mutta jospa nekin tässä auringonvalon lisääntyessä innostuisin kuvaamaan tänne näytille.

Kuvan torkkupeitto on toiminut jo jonkin aikaa loistavasti pienemmän neidin päiväunipeittona ja muun ajan se on kivana piristysvärinä neidin huoneen sängyn päällä.


Torkkupeiton  koko n. 90 x 110 cm.

Tarvikkeet:
1 kerä Riblon ohutta ontelokudetta
15 mm pyöröpuikot

Luo pyöröpuikoille 70 silmukkaa. Koska puikot ovat niin paksut, riittää kun luo silmukat vain toisella puikolla. Torkkupeitto on tehty helmineuleella. Helmineuletta neulotaan oikeilla ja nurjilla silmukoilla.
1. kerros 1o 1n jne
2. kerros neulo nurjat silmukat oikein ja oikeat silmukat nurin.
Vuorottele kerroksia 1 ja 2.
Nosta aina kierroksen alussa puikon ensimmäinen silmukka neulomatta toiselle puikolle. Näin peiton reunasta tulee tasainen.  Säästä kudetta n. kolme kertaa peiton leveyinen pätkä päättelyyn. Päättele langan päät. Itse ompelin vielä muutamalla piilopistolla kuteen päät piiloon. Halusin myös näin varmistaa, ettei kude varmastikaan lähde missään vaiheessa seikkaileman pois päättelykohdasta.

 Torkkupeiton voi pestä 40-asteessa.


Lue myös nämä :)

0 kommenttia

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015
Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H