Torkkupeitto Mini ontelokuteesta

15.06

17.6.2015


Neuloin uuden kesäisen torkkupeiton Mini ontelokuteesta. Jospa tämän alle pääsisi nyt kesän aikana itsekin kokeilemaan yhdet torkut. Ainakin sadepäivät houkuttelevat kovasti uppoutumaan sängynpohjalle hyvän kirjan kera. Mikä sen ihanampaa, kuin käpertyä lämpöisen viltin alle päiväunille!

                                       "Nuku nuku nuppuseni,
                                       lennä unipilveen."

Tarvikkeet ja materiaalit torkkupeittoon PAAPOSTA. 


Torkkupeittoon käytin yhden vyyhdin miniontelokudetta. Pyöröpuikot kokoa 15mm. Torkkupeitossa on 65 silmukkaa ja peitto on tehty helmineuleella. Torkkupeiton koko tuli tällä ohjeella n.90x100cm. Helmineule on nopeaa,  helppoa ja lopputulos on yksinkertainen, mutta näyttävä! Helmineuletta neulotaan oikeilla ja nurjilla silmukoilla.
1. kerros 1o 1n jne
2. kerros neulo nurjat silmukat oikein ja oikeat silmukat nurin.
Vuorottele kerroksia 1 ja 2.
Nosta aina kierroksen alussa puikon ensimmäinen silmukka neulomatta toiselle puikolle. Näin peiton reunasta tulee tasainen.

Käsityöt on kiva merkitä kauniilla HAND MADE-merkillä.
Kauniita päiväunia!
Nämä pyöröpuikot neulovat melkein kuin itsestään ;)

Lue myös nämä :)

13 kommenttia

 1. Ojoi, tälläst peittoa mä niin haaveilin vauvallekkin!! Pitää tulla käymään siä myymälässä tai tilailla tätä kudetta. Tuota tekniikkaa en oo kyllä ikinä kokeillu mutta eikö sen opi kun oikeen uurastaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viipi :) Kyllä varmasti opit, niin hienon tuttinauhankin olit jo tehnyt! Tämä torkkupeitto on kyllä tosi ihana <3

   Poista
 2. Voi kiitos, justiin on oranssi valmistumassa, niita voisi tehrä vaikka kuinka monta!!
  Täytyy ostaa tuota kudetta käsityömessuilta jos sielä sitä olisi :)

  VastaaPoista
 3. Ihana<3 Noi kuvat missä pilkistää varpaat, on kyllä niin söpöjä <3

  VastaaPoista
 4. Onko tuo väri valkoinen vai vaaleanharmaa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Tässä torkkupeitossa on värinä valkoinen 51. Helppo heittää vain pesukoneeseen ja pestä 40 asteessa! Voisin sanoa, että melkeinpä vain paranee käytössä :)

   Poista
 5. Tuleeko tuolla silmukkamäärällä lasten torkkupeitto vai onko isonkokoinen torkku? En osaa hahmottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Tällä silmukka määrällä tulee pienen lapsen torkkupeitto, varpaatkin menee hyvin piiloon, mutta kuvaa ajatellen oli söpöä, että ne vähän näkyvät :) Myös aikuinen voi tarvittaessa heittää tämän peiton jaloilleen. Täällä ohje isompaan, aikuiselle sopivaan torkkupeittoon: http://ideatasku.blogspot.fi/2016/02/iso-torkkupeitto-mini-ontelokuteesta.html

   Poista
 6. Hei!
  Minkä pituinen kaapeli pyöröpuikoissasi oli, kun neuloit isomman peiton, sen 100 silmukkaa olevan.
  Mietin vain, että mihin silmukat sopii?
  Kiitos vastauksestasi etukäteen.

  VastaaPoista
 7. Hei Riitta ja kiitoa hyvästä kysymyksestä :) Molemmat torkkupeiton on neulottu samoilla 80cm pyöröpuikoilla. Pyöröpuikot on siitä näppärän, että niiden välissä olevaan kappeliin mahtuu todella paljon silmukoita "lepäämään", näin ollen niillä voi tehdä erikokoisia torkkupeittoja. Toivottavasti vastauksesta oli apua 😊

  VastaaPoista
 8. Moikka! Miten sait pääteltyä peiton siististi? Ei meinaa onnistua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anni :) Olen tehnyt päättelyn ylivetämällä. Eli neulonut ensin 2 silmukkaa oikein, sitten vasemman puikon kärki ensimmäiseen silmukkaan ja se vedetään toisen silmukan yli. Yli vedetty silmukka pudotetaan. Sitten seuraava silmukka oikein ja taas edellinen silmukka sen yli. Näin olen jatkanut loppuun asti. Pääteltävät silmukat olen neulonut hieman löysemmin, näin reuna ei kiristä. Lopuksi olen vähän matkaa pujotellut loppu kuteen päätä piiloon silmukoiden väliin. Jos tuntuu, että kude meinaa karkailla vielä päättelyn jälkeen, olen muutamalla piilopistolla käsin ompelemalla kiinnittänyt lopetus kuteen pään. Toivottavasti tästä oli apua :)

   Poista

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015
Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H