Kesäinen kääretorttu

21.28

15.6.2016


Aina jos on vähänkään syytä juhlaan, niin minä juhlistan sitä usein leipomalla herkkuja. Tällä kertaa juhlan aiheena oli pääsy huippuun SOblogien joukkoon! SOblogit on joukko eteläpohjalaisia blogeja. Nimi tulee sanoista South Ostrobothnia eli Etelä-Pohjanmaa. SOblogien postauksia pääsee helpoiten lukemaan Facebookin kautta tykkäämällä SOblogeista.


Tässä resepti tähän herkulliseen kääretorttuun.

Kääretorttupohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1  tl leivinjauhetta

Täyte:
4dl kermaa
1 purkki rahkaa
2-3 rkl sokeria (maistele, koska maistuu tarpeeksi makealle)
2 tl vaniljasokeria
1 purkki persikka-pilttiä
1 rkl lemon curdia




Päälle:
Loput täytteestä
250 g tuoreita mansikoita
250 g pensas mustikoita
50 g suklaata
tomusokeria

 Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekaan kuivat aineet varovasti sekoittaen. Kaada taikina paistinpellille, jossa on leivinpaperi alla. Paista uunissa 200 asteessa 10 minuuttia. Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille ja poista paistossa käytetty leivinpaperi. Valmista pohjan jäähtyessä täyte ja kuorrute.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokerit ja rahka. Levitä pohjan päälle ensin piltti, johon on sekoitettu lemon curd, sitten kermarahkaseosta. Kääri torttu rullalle leivinpaperin avulla. Levitä loput täytteet kääretortun päälle ja koristele tuoreilla marjoilla. Sulata suklaa ja laita se pakastepussiin. Leikkaa pussiin pieni reikä ja raidoita kääretorttu. Lopuksi voit vielä ripotella kääretortun päälle tomusokeria.


Lue myös nämä :)

4 kommenttia

  1. Tämä näyttää todella hyvältä kääretortulta! Eipä ole tullut mieleenkään, että kääretortun voisi koristella kakkumaisemmaksi. Toki olen kääretortun ohjeella ihan neliskanttisia kakkuja tehnyt ja koristellut, mutta noin rullanakin toimii tosi hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi :) Tämä on myös tosi helppo tehdä. Tämäkin kääretorttu on tehty ihan mökki olosuhteissa. Eli ei siellä mitään hienoja pursottimia ollut, kunhan vain lusikoin kerman päälle ja marjat sitten siihen. Juhannuksena taas tehdään tätä herkkua!

      Poista

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015




Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H