Seinävaate ontelokuteesta ja puuhelmistä

20.19

10.10.2016


Ei tarvitse mennä kauaksikaan ajassa taaksepäin, kun en nyt ihan hurjasti välittänyt amppeleista tai seinävaatteista. Ja nyt olen hurahtanut tekemään niitä molempia! Perustelen kuitenkin tätä mielenoikkuani sillä, että puuhelmien ja kuteiden yhdistelmä nyt vain toimii niin kauniisti.

Puuhelmet ja ontelokude PAAPO.


Tarvikkeet:
- Ontelokudetta, miniä tai ekoa. Itse käytin ekoa, koska sitä oli jäänyt ylimääräistä jäljelle, mutta myös mini ontelokude käy ja sen pujottaminen helmien läpi onnistuu helpommin, kuin eko ontelokuteen,  sillä se on kapeampaa.
- Puuhelmiä. Kuvien mallissa käytin 4 kpl 37mm puuhelmeä, 18 kpl 25 mm puuhelmeä ja 60 kpl 30 mm puuhelmeä.
- Puista rimaa, esimerkiksi kukkakeppi.
-  Sakset
- Grillitikku. Grillitikun tylpän pään avulla kuteen saa helposti työnnettyä helmen läpi.

1. Leikkaa kuteesta n. 2 m pitkiä pätkiä. Taita pätkät kaksinkerroin ja solmi keppiin ensimmäisen kuvan mukaisesti. Tässä seinävaatteessa on 30 kuteen pätkää.
2. Pujottele puuhelmet ontelokuteiden sekaan käyttäen apuana grillitikun tylppää päätä. (Tässä työssä pujotin aina yhden helmen läpi kaksi ontelokudetta.)
3. Helmiä ei tarvitse sitoa mitenkään, sillä ne pysyvät pujottelamalla napasti paikoillaan, mutta tarvittaessa niiden järjestystä saa helposti siirettyä.
4. Pujota lopuksi pienimmät helmet työn reunaan. (Tässä vaiheessa työnsin jokaisen helmen läpi 3 kudetta, mikä vaati jo hieman työtä, mutta sitkeä yritys palkittiin.)
5. Tasaa kuteet saman mittaiseksi.
6. Leikkaa kuteesta ripustuslenkki  ja solmi se ensin toiseen reunaan kiinni. Pujota molempien päiden helmet paikoilleen ja solmi sitten toinenkin puoli kiinni. Tasaa helmet molempiin reunoihin ja työnnä lopuksi grillitikun avulla kuteenpää piiloon helmen sisälle.
7. Seinävaate on nyt valmis ripustettavaksi!


Lue myös nämä :)

6 kommenttia

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015
Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H