Virkattu huopamatto kuusen alle

15.39

4.12.2017


Se on niin ihanan pehmoinen ja lämmin!

Se on uusi kuusenalusmattomme, mutta siitä tuli niin ihana, että taidanpa virkata tämmöisiä pari lisää ja vähän isompana. Voisin laittaa ne makuunhuoneen lattialle, molemmin puolin parisänkyä. Aamulla olisi sitten kiva herätä ja nostaa lämpimän peiton alta varpaat suoraan ihanalle huopamatolle.


Huovutettu kuusenalusmatto syntyi nopeasti ja helposti virkkaamalla spiraalia. Mattoon käytin 10 kerää Kaupunkilangan Puistotietä ja virkkuukoukkuna käytin kokoa 7. Kun olin virkannut kaikki kymmenen kerää, heitin maton pesukoneeseen parin pyyheliinan kera ja pesin sen siellä 40 asteessa pesuaineen kera. Pesun jälkeen oioin mattoa mahdollisimman paljon ja annoin kuivua sen vaakatasossa. Tämän jälkeen vielä höyrytin maton suoraksi.

Tällä tekniikalla matto syntyy todella nopeasti ja helposti illassa tai parissa (riippuen tietty illan pituudesta ja maton koosta). Mitään taukojumppaakaan ei tarvinnut välillä pitää, kun lankaa ei ollut niin raskasta virkata, kuin kudetta!

Pesukoneessa huopuva Puistotie - lanka Paaposta.


Lue myös nämä :)

2 kommenttia

  1. Kiva ja varmaan jalan alla lämpöisen tuntuinen matto. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tämä on kyllä oikein lämpöisen tuntuinen matto <3

      Poista

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015
Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H