Pääsiäisaskartelua betoniefetipastalla

11.12

24.3.2018


Hassua miten sitä joulua valmistelee kuukausi tolkulla ja keksii uusia askarteluja, sekä koristaa kotia joulukuntoon jokaiseen huoneeseen. Pääsiäisenä on tullut tavaksi laittaa koristeita oikeastaan vain ruokapöytään, sekä lipaston päälle (mikä täällä uudessakin kodissa näkyy heti ensimmäisenä, kun astuu tupaan). Lasten kanssa tietenkin kylvetään raeruoho, askarrellaan virpomisoksia ja tehdään joitan pieniä pääsiäisaskarteluja.


Tämän vuoden virpomisoksat on vielä lasten kanssa tekemättä, sillä täällä Pohjanmaalla virvotaan vasta viikon päästä launtaina. Tässä kuitenkin yksi pieni askartelu, mikä tänä pääsiäisenä on tullut jo toteutettua!

Betoniefektipastan avulla saadaan kevyesti aikaan "betonia". Pastalla voi käytännössä päällystää mitä tahansa materiaalia  näyttämään betonilta.
Varaston kätköistä löytyi jo vuosia sitten keltaiseksi maalattu styroxmuna, missä jotain rusettia ja perhosia oli koristeena. Tällaisenaan pääsiäismunan laitto koristeeksi ei enää kuitenkaan innostanut, niinpä päätin käsitellä sen betoniefektipastalla. Efektipastan lisäksi styroxmuna sai pintaansa Halpa Hallista löytämiäni askarteluun tarkoitettuja "kulta hiutaleita".

Ensiksi käsittelin styroxmunan ohjeiden mukaan betoniefektipastalla. Kun pasta oli kuivunut, kiinnitin Erikeeper - vesiseoksella kultaisia hippuja sinne tänne. Nopeaa ja helppoa, ja mikä parasta nyt vanha koristemuna on taas mieluinen pääsiäiskoriste!


Lue myös nämä :)

3 kommenttia

 1. Hei, onpa nätti muna. Tiedätkö kestääkö betonipastalla käsitellyt esineet ulkosäilytystä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi :)
   Itselläni ei ole kokemusta efektipastan säilyvyydestä ulkona, mutta käsittääkseni materiaalia voi käyttää ulkonakin. Itse en kyllä suoraa vesisateeseen jne laittaisi, mutta terassille tai katoksen alle varmasti oikein toimiva ratkaisu!

   Poista
  2. Noissa purkeissa varmaan lukee tuo? Suunnittelin juu terassille peiliä ja ois ihana tuollainen betonikehys.

   Poista

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015
Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H