Pikkuneitien tuubihuivit

15.14

30.9.2014


Eteisemme ihana nappinaulakko.
 Nyt on molemmille neideille tuubihuivit valmiina, ei haittaa vaikka pakkaset alkaisivatkin jo paukkua!

Nämä tuubihuivit on hyvin helppoja ja mukavia tehdä. Lankana käytin Dale Baby Ull 50g. Isomman neidin huiviin käytin koko lankakerän, pienemmän neidin huivista jäi vielä hiukan kerää jäljelle. Koska käsialani on tiukkaa, käytin pyöröpuikkoja nro 6 vaikka kerässä sanottiin 2,5. Näin sain tuubihuiveista mukavan pehmoiset. Tekniikkana tässä on käytetty patenttitekniikkaa. Helppoa ja mukavaa tehdä. Jos osaa kutoa oikeaa ja nurjaa silmukkaa, osaa varmasti tätäkin! Pienemmässä huivissa on 15 silmukkaa ja isommassa 19 silmukkaa.

Patenttineulosta neulotaan edes takaisin kahdella puikolla. (käy siis kaksi erillistä puikkoa tai pyöröpuikot, kuten itselläni oli) Tässä neulotaan melkein kuin 1o ja 1n joustinneuletta, ero on siinä, ettei nurjia silmukoita neulota ollenkaan. Nurjan kohdalla silmukka nostetaan nurin neulomatta puikolle ja samalla nostetaan puikolle langankierto. Seuraavalla kierroksella nurin nostetut silmukat neulotaan oikein yhteen. Näitä kahta vaihetta toistetaan työn oikealla ja nurjalla puolella. Kudotaan niin kauan, että pituutta on tarpeeksi. Itse mittailin välillä huiveja neidille, mitään sen tarkempaa mittaa ei ollut.

Netistä löytyy googlettamalla hyviä kuvallisia ohjeita patenttineuleesta, jos pelkkä kirjallinen ohje ei aukea.


Nyt on kyläilyasusteet viimeisen päälle :)

Nappeja nappipurkkini kätköistä.
Pikkuneiti valmiina kaupungille!

Vielä vähän lehtisotaa ennen lähtöä.

Lue myös nämä :)

2 kommenttia

  1. Onpa tosiaan ihana naulakko ja neitosten uudet huivit niin hurmaavat niin malliltaan kuin väriltään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Tykkään itsekin hurjasti nappinaulakosta ja napeista yleensäkin :) Niitä on kiva laittaa piristeeksi sinne sun tänne!

      Poista

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015
Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H