Rahka-omenapiirakkaa ja ruokakaappien järjestelyä

13.01

27.9.2014
Lauantain kunniaksi leivottiin lasten kanssa omenapiirakkaa ja siinä piirakan paiston lomassa ehostettiin säilytyspurkit uuteen uskoon, niin ja tulihan siinä samalla myös järjesteltyä ja siivottua kaapit.

Purkit on koristeltu liitutaulu kontaktimuovilla ja kuvat piiretty liiduilla. Liitutaulutussi pysyy paremmin ja ei sotkeennu niin helposti koskettaessa. Tekstit ja kuvat saa helposti pyyhittyä pois kostealla liinalla ja näin saa taas uudestaan koristelua purkit ja tarvittaessa purkin sisältöä voi vaihtaa :)

Piirakan pohja on jo entuudestan tuttu, mitä sitä vanhaa hyvää vaihtamaan! TÄÄLTÄ löydät reseptin pohjaan.

Täytteen ohje tulee tässä:

250g maitorahkaa
2dl kermaa
2 munaa
1dl sokeria
1/2 sitruunan mehu
1tl vaniljasokeria

Päälle:
2-3 omenaa
kanelia

Tee piirakan pohja ja painele taikina ohuesti vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada täyte vuokaan. Kuori omenat ja poista siemenkota. Leikkaa omenat viipaleiksi ja asettele ne osittain täytteen sisään. (Onnistuu lapsilta hyvin!) Ripottele pinnalle kanelia. Paista uunin alaosassa 175 asteen lämmössä noin 1 tunti, kunnes täyte on hyytynyt.

Valmista vaniljakreemi piirakan jäähtyessä, ohje TÄÄLLÄ. Nautitaan jälkiruuaksi, välipalaksi, iltapalaksi...    Maistuu kyllä todella hyvälle syötiin sitten milloin tahansa!

Vielä riittäisi omenoita toiseenkin piirakkaan...

Tänään on jälkkäriksi omenapiirakkaa!

Piirakan kruunaa itsetehty vaniljakreemi. 

Ruokakaapit siistinä!

Pikkuneidit auttoivat purkkien koristelussa.

Lue myös nämä :)

0 kommenttia

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015
Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H