Metsäretki ja puolukkahilloa metsän antimista

22.55

2.9.2014
Kuumaa kaakaota termospulloon, porkkanasämpylöitä evääksi, kumisaappaat jalkaan ja sangot käteen: näistä on tehty mukava metsäretki  lasten kanssa. Vielä olisi hetken saanut odottaa puolukoiden kypsymistä, mutta sen verran puolukkaa kuitenkin jo löytyi, että ensimmäisen satsin puolukkahilloa sain tehtyä.

Tärkeintä retkellä on kuitenkin hyvät eväät ja siksipä leivoinkin eillen uudet porkkanasämpylät, sillä edellinen tuotanto katosi hyvinkin nopeasti. Tästä sentään jäi pakastimeen asti!

Tässä hiukan maistiaisi kuvien muodossa metsäretkestämme ja lopuksi vielä resepti puolukkahilloon, vaikka parhaille ne puolukat maistuvat kyllä mättäällä syöden :)

"Voidaanko äiti syödä heti ensimmäisenä?" Oli isomman neidin kommentti, kun pakkasin eväsrepun.

Osa päivän marjasaalista.


Ruuan pitää olla kauniisti laitettuna, oltiin sitten sisällä tai ulkona syömässä! Sämpylät on kääritty leivinpaperiin.

Retken paras hetki, evästuokio.

Isosisko auttaa pikkusiskoa eväiden aukaisussa.

"Äiti katso miten paljon puolukoita!"

Hilloamisohje löytyy kotiruoka kirjasta. Itse tykkään syödä puolukkaa suoraan myös pakkasesta, kunhan vain vähän sokeria sekaan ja haarukalla muusaa, niin hyvältä maistuu perunoiden ja lihakastikkeen kera. Tämä hillo kuitenkin säilyy jääkaapissa ja maistuu vallan mainiolta esimerkiksi pinaattilättyjen kera!

Marjojen hilloaminen
Valmista sokeriliemi hilloa varten: 1/2-1kg sokeria marjakiloa kohti ja noin 3dl vettä. Keitä sokeri ja vesi kirkkaaksi liemeksi, joka on lankamaista, kun sitä valutetaan lusikalla. Lisää marjat hieman jäähtyneeseen sokeriliemeen. Kuumenna hilloa hitaasti. Älä hämennä keittämisen aikana, vaan pudistele kasaria. Näin saat pehmeät marjat pysymään kokonaisina. Poista pinnalle muodostuva vaahto. hillo on valmista, kun se on kirkasta ja marjat ovat tasaisesti hillossa eivätkä nouse hillon pinnalle. Tölkitä hillo huolellisesti puhdistettuihin tölkkeihin. Sulke tölkit välittömästi.
Puolukkahilloon voi käyttää vähemmän sokeria, sillä puolukat säilyvät jopa ilman sokeria. (Isotalo,  Kuittinen 2005, 457.)

Itse laitoin sokeria vain n. puolet ohjeen määrästä. Eli laitoin kiloa puolukoita kohti reilu kolme desiä ja mielestäni tuli tarpeeksi makeaa.

Itsetehty hillo maistuu lättyjen kanssa!


Lue myös nämä :)

0 kommenttia

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015
Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H