Neulottu pipo korvaläpillä ja huopahelmillä

23.38

20.1.12015

Kauniit huopahelmet antavat pipolle viimesilauksen.
Pienempikin neiti sai uuden talvipipon. Kun idea oli syntynyt ja materiaalit saatu hankittua, syntyi pipo nopeasti. Kovasti oli tyttö piposta innoissaan ja aamupala syötiin jo se päässä, kunnes päästiin pihalle testaamaan lakkia kunnolla.

Langat ja huopahelmet Paaposta. Suora linkki lankaan TÄSSÄ.
Pipon ohje on oma ja tässä se tulee:
Tällä ohjeella tulee pipo n. 49cm päähän, mutta pipo on hyvin joustava, joten menee varmasti reilumpaankin päähän.
Tarvitset kaksi kerää Dale Baby Ull 50g, värejä Paaposta löytyy varmasti jokaiseen makuun! Itselläni näyttää vahvasti olevan tällä hetkellä pinkki kausi. Pyöröpuikot tai sukkapuikot nro 4 ja 5. Huopahelmiä.

Luo 80s kaksinkertaisella langalla puikoille nro 4 ja neulo 1o 1n joustinneuletta suljettuna neuleena 4cm. Vaihda sitten puikot nro 5 ja neulo nurjaa neuletta 16cm. Kavenna sitten neulomalla 2 s yhteen koko kierroksen, niin että jäljellä on 40s. Neulo yksi kierros kaventamatta. Kavenna sitten taas nelomalla 2s yhteen. Nyt jäljellä on enää 20 s. Vedä lanka loppusilmukoiden läpi, kiristä ja päätä lanka nurjalle puolelle.

Pipo toimii ilman korvaläppiäkin, mutta pienellä lapsella pipo pysyy paremmin päässä ja myös lämmittää paremmin, kun on korvaläpät.

Korvaläppien teko:
Luo 18 s kaksinkertaisella langalla puikoille nro 5. Neulo aina nurjat silmukat nurin ja oikeat silmut oikein. Tee näin 10 kierrosta ja aloita sitten reunoissa kavennukset joka toisella kierroksella. Kavenna niin kauan, kunnes silmukoita on jäljellä enää kaksi ja vedä naru silmukoiden läpi, kiristä ja päätä lanka. Tee samalla tavalla toinenkin korvaläppä.

Nauhat pipoon olen pyörittänyt 8 kertaisesta villalangasta. Kiinnitä käsin ompelemalla nauhat korvaläppiin ja kiinnitä läpät pipoon myös käsin. Halutessa voit tehdä pipoon myös fleecevuoren. Vuori on ommeltu muuten saumurilla, mutta kiinnitetty lopullisesti käsin ompelemalla pipon reunaan.

Tein pipoon vielä fleecevuoren varmistamaan lämmön pidon! Fleece Kangaskulma MY-H:sta.

Nyt tarkenee potkukelkkailla!

Lue myös nämä :)

0 kommenttia

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015
Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H