Tervetuloa kurkistamaan Askartelupajaani!

21.24

31.7.2017


Meidän mökin pihassa on vanha navettarakennus, jonka toisessa päässä Viki - kiuas taikoo maailman parhaat löylyt! Keskellä rakennusta on varastotilaa ja toisessa päässä vanha navetta, missä aikoinaan pari lypsylehmää on asustellut. Kun muutama vuosi sitten tämä mökki hankittiin, oli haaveissa tehdä navettaosasta tila, missä sitten mökillä ollessa saa tehtyä tehtyä vähän isompiakin askarteluja. Tänä kesänä sitten lähdettiin tuumasta toimeen ja vanhasta jo vuosia varastotilana toimineesta navetasta syntyi oiva askartelupaja.

Tästä lähdettiin...
Huone sai seinilleen vanhan ajan tyyliin kalkkimaalia (AURO 328, huoneilmaa puhdistava maali.)

Maalilla oli hyvä maalata ja kuivumisen jälkeen tila todellakin tuntui raikastuneen valkoisen maalipinnan lisäksi myös sisäilmaltaan. Vaikka tilassa ei vuosikausiin enää lehmiä ole ollut, leijaili siellä kuitenkin säilytyksessä olleiden tavaroiden tunkkainen haju. AURO maalissa on raaka-aineyhdistelmä, joka valon avulla pilkkoo ilman hajut ja epäpuhtaudet neutraaliksi aineeksi. Mikä parasta hajottamisprosessi ei heikkene, vaan teho pysyy maalikerroksen koko käyttöiän!

Lisätietoa tästä AURO Huoneilmaa puhdistavasta maalista ja muista luonnonmaaleista löydät TÄÄLTÄ.

Navetta pajaksi - projektissa käytetyt maalit Suomenluonnonmaalit.fi:stä.   


Melkein kaikki huonekalut, uutta varastohyllyä ja vanhaa kunnostettua pöytää lukuunottamatta löytyi valmiina. Kotoa kaapeista sai mukavasti tyhjättyä navetan pajaan sellaisia askartelumateriaaleja ja tarvikkeita, mitä en usein tarvitse. Myös mökiltä löytyneitä aarteita sai pajaan laitettua hyvin esille, kuten esimerkiksi alla olevassa kuvassa olevan höyläpenkin, mitä tarvittaessa saan myös käytettyä ja onpa siinä tullut jo jotain sahailtuakin! Niistä projekteista sitten myöhemmin lisää... Tässä nyt kuitenkin pieni kuvamaistiainen uudesta työhuoneestani, missä kyllä taatusti tullaan pitämään joitakin pieniä kekkereitäkin, sillä huoneen viirit ja valaistus tekee siitä helposti myös juhlaan sopivan! Iso työpöytä vain käännetään keskelle, jotta mahdollisimman moni mahtuu sen ympärille herkuttelemaan.

Vihreä kaappi löytyi mökin ullakolta ja se pääsi pajaan säilytyskaapiksi.

Koska pajassa todellakin tehdään aina välillä töitä, niin pitäähän siellä silloin olla iso ja hyvä työpöytä! Työpöytää keksin lähteä kysymään bloggaaja ystävältäni Annalta, joka pitää Knuuttilanmäellä - blogia. Blogissa seurataan vanhan kansakoulun muuttumista kodiksi. Vanhassa koulussa kun työpöytiä on ollut useampikin, löytyi sieltä minullekin yksi ylimääräinen pöytä mökin työhuoneeseen.

Pöytä itsessään oli hyvässä kunnossa, kannen sininen väri ei vain miellyttänyt, niinpä se sai pintaansa uuden maalipinnan AURO silkinhimmeästä öljymaalista.  Pöydän päätyyn syntyi laudasta ja mökin keittiön vanhoista nupeista naulakko, mikä maalattiin myöskin AURO:lla.

Navetan ylisiltä löytynyt vanha pyykkilauta pääsi pajaani somisteeksi.
Näillä sauvoilla ei enää malta hiihdellä, mutta pajaan ne sopi vielä koristeeksi. Sauvoissa roikkuva ketju on aikoinaan toiminut navetassa lehmien kytkyenä.

Takaseinän valosarjan sekaan ompelin juuttikankaasta koristeeksi viiriliput. Viiriliput leikkasin ensin juuttikankaasta muotoonsa, jonka jälkeen käsittelin viirien reunat vedellä ohennetulla EriKeeperillä, jottei juuttikangas purkaannu. Lippujen kuivuttua ompelin ne kanttinauhan väliin kiinni. 

Materiaalit viiriin Kangaskulma MY-H.

Lue myös nämä :)

2 kommenttia

  1. Mahtava askartelupaja! Haluaa samanlaisen, mutta siihen voi kulua jokunen vuosi :D

    VastaaPoista

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015
Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H