Vanhan kirjoituspöydän uusi elämä

18.36

18.7.2017


Kun talossa asustaa koululainen, niin tarvitaanhan sitä tietenkin kirjoituspöytä, missä saa näppärästi sopivan valaistuksen vallitessa tehtyä läksyt ja muutenkin piirreltyä ja askarreltua. Ruokapöytä toimi ensimmäisen vuoden vallan hyvänä työskentelytasona ja ei neitikään siitä valitellut, mutta ekaluokan lähestyessä loppua tuli toive omasta työpisteestä, minne olisi kiva saada myös pieni lukuvalo. Tuumasta siis toimeen!


Mieluista ja sopivan pientä kirjoituspöytää ei etsinnöistä huolimatta valmiina löytynyt, mutta Alajärven Antiikkiliikkeestä löytyi onneksi sattumalta juuri sopivan kokoinen kirjoituspöytä, mistä pienten ja vähän suurempien muutostöiden jälkeen syntyi neidille varsin näppärä työpiste.

Alla kuva mistä lähdetttiin ja yllä jo näkyikin pari kuvaa mihin päädyttiin!


Koska kirjoituspöydän tilalta neitien huoneesta lähti näppärä kirjojen ja lelujen säilytykseen tarkoitettu hylly oli tilalle keksittävä kirjoituspöydän lisäksi myös vähän säilytystilaakin. Siitä se idea sitten lähti: syntyi ajatus talon mallisesta hyllyköstä. Pientä mittaus- sekä suunnittelutyötä ja valmiiden piirutuksien kera isän talliin, missä yhteistuumin isäni ja isoveljeni kanssa syntyi neidin uusi työskentelypiste. Kaappiin isäni teki vielä välihyllyn vanerista ja näin kaappissa on molemmille neideille ihan oma hylly tavaroilleen. Tuoli kirjoituspöytään on pelastettu jätelavalta ja pienellä liimailulla, hiomisella ja  valkoisella maalipinnalli siitä tuli entistä ehompi tuoli.

Kyllä tämän pöydän ääressä nyt on kovasti luettu ja askarreltu! Niin ja sen oman lukulampunkin neiti kävi mummin kanssa kauppareissulla hakemassa.  Ja kyllä kuulema  nyt näkee lukea niin hyvin, että!

 
Jätelavalta pelastetetusta tuolista tuli valkoisen maalipinnan myötä kuin uusi!
Suloiset elefantti säästölippaat neidit saivat itse valita uuteen hyllykköönsä Emma's & Mama´s putiikista.

Koska kirjoituspöydän tila ei järin suuri ollut, tuntui pitkät verhot tukkoiselta pienessä nurkassa. Niinpä sieppasin verhot pois ja puuhelmistä, rautalangasta sekä muutamasta klipsistä syntyi korttien kera kevyt ja persoonallinen "verho".Lue myös nämä :)

0 kommenttia

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015
Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H