Kranssi luonnonmateriaaleista ja puuhelmistä

22.29

31.10.2017


Syyslomalla kerätyt luonnonmateriaalit päätyivät herkkään kranssiin. Kranssin piti tulla uuden kotimme oveen, mutta en sitten malttanutkaan laittaa tuliterään oveen naulanreikää. Seinällä kranssi näytti sen verran pieneltä, että pitää nyt kehitellä joku uusi kranssi idea... Sellainen jo valojen kera mielessä muhiikin! Tämä kranssi kuitenkin löysi paikkansa mökiltämme, sinne se oli kuin tehty.


Kranssin kasasin kokonaan luonnosta löytyneistä heinistä ja apuna käytin ohutta rautalankaa. Puuhelmet kranssiin liimasin kuumaliimalla. Aluksi meinasin tehdä kranssista kokonaan tuollaisen tuuhean version. Mutta kun pääsin puoleen väliin, näytti kranssi minusta jo valmiille, puuhelmiä lukuunottamatta. Nämä puuhelmet olin jo varannut jouluaskarteluihin... Mutta onneksi niitä saa aina hommattua lisää PAAPO:sta!


Lue myös nämä :)

6 kommenttia

 1. Voi miten kaunis! Mulla alkoi heti jotenkin alitajusesti nokkaa kutittaan toi heinän pyörittelyn kuvittelukin, joten taitaa tällaisen apinoiminen jäädä mulla vaan haaveeksi... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rosanna :) Heinät oli vielä tekovaiheessa sen verran kosteita, ettei nenää päässyt kutittelemaan. Jos heinä oikein pölisee, niin se kannattaa kostuttaa vedellä, niin sitoo tuota pölinää hyvin!

   Poista
 2. Todella kaunis kranssi! (: Toivottavasti kuumaliima kestää ulkona, etteivät helmet tipahda.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pipo-Otus :) Kuumaliima on kyllä tosi näppärä moneen, mutta on tosiaan ulkona välillä haasteellista, noiden pakkasten paukkuessa. Laitoin kyllä liimaa reilusti ja toivon, että kestää tämän talven, vähän tämmöistä testailuakin miten toimii... En millään malttanut kiinnittä puuhelmiä rautalangalla, kun sitten tuo kranssin tuuheus olisi kärsinyt.

   Poista
 3. Ihana kranssi,nuo helmet sopii siihen kauniisti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma A. Itsekin tykkään, että puuhelmet toi kranssiin sen lopullisen viimeisen silauksen. Puuhelmiä seikkailee meidän kotona nykyään jo aika paljonkin, mutta silti keksin niille aina vaan uusia käyttötarkoituskia :)

   Poista

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015
Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H