Tupla-amppeli

20.28

16.10.2017


Syksy on mennyt vauhdikkaasti töiden ja arjen pyörittämisen parissa. Siinä sivussa on hieman yritetty sisustaa omaa taloa ja purkaa muuttopahvilaatikoita. Enää työhuoneen nurkissa pyörii muutama pahvilaatikko purkamattomana, mutta muuten koti alkaa pikku hiljaa näyttämään omalta. Tyhjiä seiniä tietty vielä on, mutta nehän vain inspiroi tällaista askartelijaa tekemään uusia ideoita!

Uudessa talossamme on korotettu katto, niinpä  halusin tehdä aikasemmin ideoimani amppelin pidempänä ja näyttävämpänä versiona. Syntyi idea tupla-amppelista!

Materiaalit amppeliin PAAPOSTA.


Tupla-amppeli tehdään samalla tekniikalla, kuin aikaisemmin tekemäni amppeli, minkä teko-ohjeen löydät TÄÄLTÄ. Erona tässä on vain, että kuteet leikataan pidemmäksi ja amppelin ruukku-osa tehdään kaksi kertaa, laittaen väliin solmun tai sitten kiinnitämällä kuteet käsin ompelemalla yhteen, kuten minä kuvien amppelissa olen tehnyt.
Elikkä: mittaa kuinka pitkän haluat amppelista tulevan ja leikkaa kudetta kaksinkertainen määrä + n.25cm lenkin tekoa varten. Valmista pohjalle tuleva amppeli ensin ja asettele helmet oikeisiin kohtiin, käyttäen apuna ampeliin tulevaa ruukkua. Tämän jälkeen solmi tai käsin ompele halutun matkan päähän toisen amppelin "pohja". Itse ompelin "pohjan" käsin harsimalla. Tämän jälkeen pujottele helmet toista amppelia varten ja valmista ripustuslenkki, kuten aikaisemmassa amppeli ohjeessa. Tähän versioon pujottelin ylhäälle tulevat puuhelmet erilailla, mutta puuhelmillähän saa leikiteltyä ihan oman maun mukaan!

VINKKI: Kuteen pujottelu puuhelmien läpi onnistuu näppärästi myös grillitikun avulla. Työnnä ensin yksi kude puuhelmen läpi grillitikun avulla: käyttäen tylppää päätä. Tämän jälkeen vedä kude tiukasti puuhelmeä vasten ja työnnä toinen kude grillitikun tylppää päätä apuna käyttäen puuhelmen reiän läpi.

Kuvien amppeliin käytin 24 kpl 20mm, 8kpl 30mm, 2kpl 37mm ja 1kpl 47mm puuhelmeä.
Tämän amppelin tekoon käytin mustaa nailonkudetta, mutta amppelin voi tehdä mistä tahansa kuteesta. Nailonkuteessa on se hyvä puoli, että tämän amppelin voi tehdä vaikka ulos, sillä nailon sopii myös ulkokäyttöön!


Lue myös nämä :)

0 kommenttia

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015
Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H