Makramee-kranssi puuhelmillä

21.08

2.3.2020


Kranssit ovat kauniita sisustuselementtejä ja sopivat sekä annettavaksi lahjaksi, että omaan käyttöön! Tämän takia minulta tuleekin paljon erilaisia kranssi-ideoita. Tällä kertaa halusin kokeilla miltä näyttää kun muhkeasta langasta tekee makrameesolmuja metallirenkaaseen. Punos itsessään oli jo hyvin kauniin näköistä, mutta mielestäni kranssi vaati vielä jotain viime silausta, niinpä se sai vielä kaveriksikseen puuhelmiä.


Tämä yksinkertainen, mutta silti näyttävä kranssi syntyy nopeasti, yhtä solmua toistamalla. Alla ohjeet kranssiin kirjallisena ja jos tasosolmun tekniikka ei aukea kuvina, niin youtubesta löytyy paljon videoita joissa näytetään yksityiskohtaisemmin kuinka tasosolmu syntyy.

Tarvikkeet:

Metallirengas halk. 30 cm
1 kerä Alize Country
Puuhelmiä: (mallikranssissa puuhelmiä alla oleva määrä)
30 mm 6 kpl
20mm 7 kpl
15mm 20 kpl
Kuumaliimaa

Ripustuslenkkinä kranssissa on pätkä CHUNKYMOP narulankaa, mutta lenkkiin käy mikä tahansa muukin askarteluvarastoista löytyvä langanpätkä

Ohje:

1. Pura Alize Country lankakerä ja keri se kahteen suurinpiirtein yhtä suureen kerään niin, että langat pysyvät kaksinkertaisina. Elä kuitenkaan katkaise lankaa, vaan pidä se yhtenäisenä kahden kerän lankana.
2. Kiinnitä lankakerät metallirenkaaseen tasosolmulla. (Alla ohje kuvan kera tasosolmuun.)
3. Jatka tasosolmujen tekoa kunnes kranssipohja on täynnä. Tee tasosolmut löyhästi, niin lanka jää mahdollisimman muhkeaksi. Kierteiden määrät saat itse päättää. Voit tehdä niitä todella tiheään tai jättää kierteet hieman löysemmälle. Valmista makramee pötköä on helppo pyöritellä metallirenkaassa haluamaansa muotoon.
4. Leikkaa ylimääräinen lanka pois ja päätä kranssi liimaamalla makramee pötköjen päät yhteen.
5. Kiinnitä puuhelmet kranssiin kuumaliimalla. Liimimaa helmet metallirenkaaseen, levitä hieman lankaa ja aseta puuhelmi kiinni metallirenkaaseen. Tämä estää ettei puuhelmet pyöri kevyessä makramee-punoksessa.
6. Lisää ripustuslenkki ja sitten vain kranssi koristeeksi!


Tasosolmu:

Vie vasemmanpuoleinen lanka metallirenkaan ylitse kuvan 1. osoittamalla tavalla. Nosta oikean puoleiset langat vasemman puoleisen langan ylitse (kuva. 2.). Vie oikean puolen lanka metallirenkaan alitse ja vasemman puolen lenkin lävitse (kuva 3.). Kiristä solmu. Toista tätä solmua koko ajan, niin kierteet alkavat muodostumaan.

Tarvikkeet kranssiin löydät Paaposta!


Lue myös nämä :)

0 kommenttia

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015
Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H