Mansikkasuklaa-jogurttijäätelö

22.03


Tällaista herkkua tuli viikonloppuna tehtyä!

Ohje löytyi pirkan reseptejä selatessa, muuntelin sitä vähäsen, kun en malttanut vielä ostaa mansikoita litraa, kuten ohjeessa sanottiin. Pärjäsin ihan hyvin 250g mansikkarasialla, kun jatkoin tummallasuklaalla. Yhden levyn tummaasuklaata laitoin.

Ohje:

Ainekset8 annosta
1 l tuoreita mansikoita
1 tlk (2 dl)Pirkka vispikermaa
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 tl Pirkka vanilliinisokeria
1/2 dl sokeria
3 kananmunan valkuaista
1 tlk (200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia

Lisäksi

Paistovuoka

Koristeeksi

Tuoreita mansikoita ja orvokkeja
Vaihe 1
Paloittele mansikat niin, että paloja on yhteensä 6 dl. Loput mansikat jäävät koristeeksi. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Vaahdota kerma. Mausta vaahto sitruunankuorella, sokerilla ja vanilliinisokerilla.
Vaihe 2
Erottele valkuaiset tarkkaan keltuaisista. Vaahdota valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun kulhon voi kääntää ylösalaisin ilman, että vaahto valuu.
Vaihe 3
Sekoita maustettuun kermavaahtoon jogurtti ja mansikanpalat. Nostele joukkoon lopuksi valkuaisvaahto. Kaada mansikkaseos vuokaan ja jäädytä pakastimessa noin 3 tuntia. Tällöin jäätelö on rakenteeltaan vielä hieman pehmeää.
Vaihe 4
Tarjoa jäätelö vuoasta. Koristele jäätelön pinta mansikkaviipaleilla, sitruunankuoriraasteella ja sitruunamelissalehdissä.
Vinkki! Pese sitruuna hyvin tiskiharjalla ja lämpimällä vedellä ennen kuoren raastamista. Luomusitruunalle riittää huolellinen huuhtelu.
Tämä ohje löytyi Pirkan sivuilta

P.S. Pieni vinkki tähän loppuun. Ensimmäisellä kerralla kun tein kyseistä jäätelöä, ehti jätski jäähtyä pakastimessa ohjeessa sanotut 3 tuntia ja maistui tosi hyvälle! Seuraavalla kerralla kun tein jätskiä, kerkesi se olla 6 tuntia jäätymässä, hyvää se silloinkin oli, mutta toimi paremmin, kun jäätelö ei ollut liikaa jäätynyt. 

Lue myös nämä :)

0 kommenttia

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015
Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H