Limellä höystetyt vaniljakeksit ja uusi keksileimasin

15.09

20.10.2014

Nam nam...
Perjantaina minä ja tytöt lähdettiin mummin kera kaupungille shoppailemaan! Käytiin kahvilassa, ostettiin vähän vaatteita pikku neideille ja löydettiin ihana keksileimasin. Leimasintahan oli sitten pakko päästä pikimmiten testaamaan ja lauantaina meillä taas leivottiin.

Ihanat keksileimasimet!

Juomalasin avulla sää kätevästi keksit muotoonsa.

Nyt voi alkaa leimata!

Pikkuleipuri vauhdissa.

Tässä resepti kekseihin:

200g pehmeää voita
2,5dl sokeria
2 kanamunaa
1 vaniljatangon siemenet
4rkl täysmaitoa
1 limen mehut
7,5dl vehnäjauhoja

Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri. Sekoita eri astiassa munat, vaniljatangon siemenet, maito ja limen mehu, lisää se sitten voi-sokerivaahtoon. Siivilöi lopuksi jauhot sekaan. Sekoita hyvin ja kääri taikina kelmun sisään ja laita jääkaappiin oleentumaan n. tunniksi. Taikinan voi leipoa vasta seuraavanakin päivänä.
Kauli taikina noin 5 mm paksuksi. Juomalasin tai piparkakkumuotin avulla leikkaa haluamasi muotoisia keksejä. Siirrä keksit leivinpaperille ja paina leimasimella kuva. Onnistuu pieneltäkin leipurilta hyvin! Lämmitä uuni 190 asteeseen. Paista keksit uunin keskiosassa n.10minuuttia.

Dippaa halutessa keksin toinen puoli suklaaseen!

Keksi ja maito ne yhteen soppii!

Lue myös nämä :)

0 kommenttia

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015




Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H