Pavlova-kakku marjoilla ja valkosuklaaraidoilla

10.21

27.10.2014


Lauantaipäivän jälkiruoka.
 Viikonloppuna meillä nautittiin jälkiruuaksi Pavlova-kakkua ja hyvää  oli! Pohjan tein jo edellisenä iltana ja seuraavana päivänä ruuan valmistuessa tytöt saivat koristella sen jälkiruuaksi.

Pohja valmiina, enää täytteet puuttuu!
 Resepti löytyy tästä:

6 valkuaista
3,5dl sokeria
2rkl sitruunan mehua
2tl vaniljasokeria

Päälle:
3dl kermaa
Sokeria
Tuoreita marjoja tai hedelmiä oman maun mukaan.
Halutessa voit vielä valuttaa sulaa suklaata marjojen päälle ja lisätä tomusokeria.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista kunnes seos on kiiltävää. Lisää lopuksi sitruunan mehu ja vaniljasokeri.

Piirrä leivinpaperiin noin 26 cm:n ympyrä. Käännä leivinpaperi toisinpäin, voitele voilla ja pane se pellille. Pursota tai levitä marenki paperin päälle. Paista uunin keskiosassa 100 asteessa noin 2 tuntia. Kakun on oltava kuiva ulkopuolelta ja sitkeä sisältä. Anna kakun jäähtyä kunnolla, voit tehdä pohjan jo edellisenä päivänä.

Vatkaa kerma ja lisää oman maun mukaan sokeria. Kerman ei tarvitse olla hirveän makeaa, sillä marenki itsessään on makeaa ja jos kakkua vielä koristelee suklaalla ja tomusokerilla, lisää se makeutta. Levitä kerma kakun päälle ja koristele marjoilla tai hedelmillä.

Pavlova kehotetaan tekemään aina juuri ennen tarjoilua, mutta vaikka loppu kakkupala oli useammankin tunnin jääkaapissa, ei maku ja ulkonäkö mielestäni kärsineet.

Taisi muutama marja eksyä koristelun lomassa suuhun.
Tarkkaa työtä.
Valmis pavlova-kakku!
Herkutteluhetki.
Tämä kakku vie mennessään makeanhimon!

Lue myös nämä :)

0 kommenttia

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015
Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H