Lämpöiset tossut hahtuvalangasta

14.50

24.2.2017


Äitini oli  tehnyt minulle  joululahjaksi hurmaavat ja lämpöiset tossut hahtuvasta. Sain myös yhden hahtuvakiekon omakseni ja innostuin tekemään siitä tossut meidän isommalle neidille. 100g hahtuvakiekosta kului noin puolet ja nämä tossut syntyivät sen verran nopeasti, että pienempikin neiti tulee saamaan vielä tämän talven pakkasille omansa.


Jos joillekin ei vielä ole tuttua hahtuva, niin hahtuvalanka on kierteetöntä esilankaa joka huopuu todella  helposti! Lanka saattaa tekemisen lomassa katkeilla, mutta yhdistämiskohdat ja muutkin pikku virheet katoavat huovuttaessa. Huovutus tapahtuu pesukoneessa 40 asteen pesussa, joten ei tarvitse alkaa sen ihmeempiä huovutuksia tekemään.

Tossut tein tätä Paapolle tekemääni sukan ohjetta muuntelemalla. Silmukka määrä oli sama 40s, sukkapuikot vain kokoa 6,0 mm ja sukista tulikin ennen huovuttamista valtavat. Sanotaan, että n. 45 jalan kokoinen  ja lopputulos huovutuksen jälkeen 30/31 pikku neidin jalkaan sopivat tossut. Nämä olivatkin testi tossut, kun testasin miten pienet niistä tulee. Muotoilemalla sain tossut hyvin sopimaan isomman neidin jalkaan ja ne ovatkin kuin hänelle valetut. Samaa kokoa muotoilemalla olisi saanut myös meidän pienmmälle neidille tossut, sillä hahtuvalanka huopui todella helposti.

Hahtuvakiekko Hakamaan Lammastilalta.

Käistyöt viimeistelee hurmaavat Made With Love - merkit.

Lue myös nämä :)

4 kommenttia

 1. Nää on ihanat. Pitää vilukissan jalat lämpöisenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jani :) Näissä todellakin pysyy vilukissojen jalat lämpöisinä!

   Poista
 2. Ihana nähdä, mitä meidän villoista voikaan saada aikaiseksi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin Ihana ja inspiroiva materiaali, että tästä saa vaikka mitä aikaiseksi <3

   Poista

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015
Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H