Parisuhdelapasten ohje

16.06

10.2.2017


VAROITUS: tämä postaus sisältää hempeilyä!


Ystävänpäivä on siitä vaarallinen, että silloin jotkut ihmiset saattavat innostua hempeilemään ja vaikka hörähtää kihlautumaan! Pahimmassa tapauksessa tämä rituaali saattaa johtaa naimisiin menoon asti ;) Mutta ei hätää, tässä söpö ja hyödyllinen lahjaidea, mikä toimii niin kihla- kuin hääpareillekin: Parisuhdelapaset, joissa sormet taatusti pysyvät lämpiminä yhteisessä isossa lapasessa.

Materiaalit näihin söpöstely lapasiin PAAPOSTA. 


Tarvikkeet:
Lanka:  50g oranssia Nordic Cervania villalankaa, reilu 50g mustaa Nordic Cervinia villalankaa.
Drops sukkapuikkoja koko 3,5mm tai 4mm, käsialan mukaan. Itse tein 4mm, sillä neulon aika tiukasti. Puikkoja tarvitaan kaksi pakettia. Drops sukkapuikot on sen verran edulliset, että niitä malttaa ostaa usemmat  kappaleet ja näin saa neulottua samaan aikaan useamman työn :)
Hand Made With Love - merkkejä.

Koko on naiselle ja suluissa miehen lapasen koko.
Luo oranssilla (mustalla) langalla 40s (44s) ja jaa silmukat neljälle puikolle, 10s(11s) kullekin. Neulo joustinneuletta suljettuna neuleena n.3,5 cm ja tee sitten raidat. 2 kierrosta mustaa, 2 kierrosta oranssia ja 2 kierrosta mustaa. Jatka oranssilla langalla neulomista vielä 1,5 cm. Aloita sitten neulomaan sileää neuletta. Ensimmäisellä kierroksella lisää joka puikon alussa yksi silmukka lisää (työssä on nyt yhteensä 44s tai vastaavasti isommassa koossa 48s.) Neulo sileää neuletta 6 cm (8cm). Merkitse seuraavalla kierroksella peukalolle aukko I puikolle seuraavasti (IV puikon lopussa isommassa lapasessa): Neulo 7s (8s) erivärisellä langalla. Siirrä erivärisellä neulotut silmukat takaisin vasemmalle puikolle ja jatka sileää neuletta, kunnes lapasen pituus on joustinneuleesta eteenpäin mitattuna noin 16 cm (18 cm) tai kunnes etusormi peittyy. Tee kärkikavennukset. Kärkikavennukset tehdään neulomalla I puikon alussa, II puikon lopussa, III puikon alussa ja IV puikon lopussa aina 2 s oikein yhteen. Toista kavennuksia, kunnes työssä on jäljellä enää 2s. Katkaise lanka  ja vedä se silmukoiden läpi.

Peukalo: Poista erivärinen merkkilanka ja poimi silmukat aukon ylä-  ja alareunasta. Tämän lisäksi poimi peukalon molemmista sivuista lisäsilmukoita niin, että peukaloon tulee yhteensä 16s (18s). Jaa silmukat kolmelle puikolle  ja neulo sileää neuletta suljettuna neuleena. Kun olet neulonut 5 cm (6cm) tai niin, että peukalon kynnestä näkyy puolet, tee kärkikavennus. Neulo joka puikon lopussa 2s yhteen, kunnes työssä on 2s jäljellä. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi. Päättele langanpäät lapasen nurjalle puolelle.

Yhteinen lapanen:
Neulo molemmille omat rannekkeet ohjeen mukaan. Kun rannekkeet on valmiit, liitä ne yhteen neulomalla molemmista rannekkeista yksi puikollinen silmukoita yhteen. Eli neulo silmukat ylivedoin oikeilla silmukoilla yhteen, toista vielä toinen kierros niin, että kaikki silmukat on päätelty. Katkaise lanka ja vedä se viimeisien silmukan läpi. Jaa loput silmukat tasaisesti neljälle puikolle ja aloita neulomaan aina oikealla neuleella kahden kierroksen raitoja vuorotellen värejä. Ensimmäisellä kierroksella lisää silmukoita puikoille tasaisin välein niin, että niitä on lopuksi jokaisella puikolla on 23s (yht. 92s). Neulo suljettuna neuleena kunnes lapasen korkeus on rannekkeesta mitattuna 13 cm. Kavenna tämän jälkeen I puikon alussa, II puikon lopussa, III puikon alussa ja IV puikon lopussa neulomall aina 2s yhteen. Toista kavennuksia, kunnes työssä on jäljellä 2s. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi. Päättele langat lapasen nurjalle puolelle.

Lopuksi höyrytä valmiit lapaset ja kiinnitä hand made - merkit ompelemalla viimeistelemään nämä lemmen tumput.Yhdessä potkukelkkailu on romanttista...

Lue myös nämä :)

2 kommenttia

  1. Hauskat lapaset! Täytyy ohje laittaa muistiin, jos vielä sattuu joku naimisiin menemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi :) Kyllä näistä on saajat aina tykänneet ja kuulemma ovat olleet ihan oikeasti käytössäkin!

      Poista

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015
Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H