Näppärät kangaspussukat säilytykseen + ohje

18.05

1.4.2017


Tätä ihanaa mustavalkoista kangasta, muutamalla väriläikällä kävin pariinkin otteeseen Kangaskulma MY-H:ssa ihastelemassa ja pyörittelin mielessäni, mitä siitä oikein tekisin. Mielessä kävi ajatus uusista sisustustyynyistä, mutta siitä luovuin, koska ajattelin isännän jo sanovan sanasensa tähän alituiseen koristetyynyjen ompeluun. Myös uusi laukku kävi mielessä, mutta tämänkin pulman isäntä oli ratkaissut ostamalla minulle joululahjaksi laukun. Kangas ei kuitenkaan jättänyt minua rauhaan ja sitten välähti mitä siitä tekisin! Kankaasta syntyi käytännöllisiä pussukoita meidän toisen WC:n hyllyihin! Näiden sisälle kätkeytyy näppärästi rasvat ja muut kauneuden hoitotuotteet.

Materiaalit kangaspussukoihin Kangaskulma MY-H.


Kangaspussukoiden ompelu on todella helppoa ja olenkin tehnyt tällä samalla kaavalla moneen eri käyttötarkoitukseen pussukoita. Esimerkiksi joululahjaksi kynttiläpussukoita, puutarhalaukkuja kernikankaasta ja lapsille hauskan lorupussin. Tässä tuleekin nyt kuvallinen ohje tähän helppoon ja monipuoliseen kangaspussukkaan:


1. Leikkaa kankaasta kaksi mahdollisimman yhtä suurta palaa. Palojen kokoa muuntelemalla saat tehtyä erikokoisia pussukoita. Kuvan korkeamman pussukan palat leikattuna n. 30 x 45 cm. Matalemman pussukan palat leikattuna n. 25 x 45 cm.2. Taita kangaspalaset oikeat puolet vastakkain ja ompele saumat paininjalan etäisyydeltä reunasta. Käännä toinen pussukka oikein päin.


3. Laita oikein käännetty pussukka nurin olevan pussukan sisälle. Asettele reunat mahdollisimman kohdakkain.


4. Ompele reuna painin jalan etäisyydeltä. Jätä n. 5 cm aukko kääntöä varten.


5. Käännä kangaspussukat aukosta oikeat puolet ulos.


6. Työnnä vuori pussin sisälle ja huolittele reuna ompelukoneella mahdollisimman läheltä reunaa. Samalla kääntöaukko menee umpeen.


7. Käännä pussukka nurinpäin ja ompele molempiin reunoihin samankokoiset "kolmiot". Näin saat pussukalle muodostumaan siistin pohjan ja pussukka pysyy hyvin pystyssä.

VINKKI: Jos pussukoihin käytettävä kangas on oikein ohutta, silitä siihen tukikangas ja näin saat kangaasta jäykempää.


8. Näppärä säilytyspussukka on nyt valmiina!

Lue myös nämä :)

0 kommenttia

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015
Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H