Tuplasuklaa juustokakku isälle
12.40
9.11.2014
Herkullista isänpäivää! |
Ohje kakkuun tulee tässä:
Pohja:
n.200g kaurakeksiä
3rkl sulaa voita
Täyte:
250g Mascarpone tuorejuustoa
250g luonnonjogurttia
1/2 vaniljatangon siemenet
2dl kermaa
130g valkosuklaata
60g tummaa suklaata rouhittuna
4 liivatelehteä
1dl voimakasta mehua. Puolet mehua, puolet vettä.
Päälle:
Tuoreita marjoja oman maun mukaan
Suklaata ja tomusokeria
Murskaa keksit ja painele leivinpaperilla päälystettyyn irtopohjavuokaan.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä.Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja jogurtti. Lisää sula valkosuklaa, tummasuklaa rouhe ja vaniljatangon siemenet. Sokeria kakkuun ei tarvitse lainkaan, sillä makeus tulee suklaasta! Kiehauta mehu ja lisää siihen lionneet liivatelehdet. Kaada liivateneste täytteen sekaan ja sekoita samalla. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä muutama tunti, mieluiten seuraavaan päivään. Koristele ennen tarjoilua marjoilla ja suklaalla ja lopuksi vielä tomusokeria.
Jostain kumman syystä leivontasuklaatani oli kähvelletty ja en saanut kakun päälle niin paljon suklaaraitoja kun olisin halunnut. Syytän tästä päivänsankaria!
Tänään aamupalaksi on myös kakkua! |
0 kommenttia