Virkatut helmet Dale Baby Ull-langasta

15.45

12.11.2014


Uusi helmikaulakoruni.
Mummilassa kyläilessäni selasin uusimpaa Ihana lehteä (4/2014). Siellä näin kuvan virkatuista villahelmistä. Kuva jäi mieleeni, ohje mummilaan. Onneksi näiden villahelmien tekeminen ei kuitenkaan ole vaikeaa, joten omaa luovuuttani käyttäen sain itselleni virkattua helmet. Minulla kun muutenkin tuppaa olemaaan sellainen tapa, että luen ohjeet vasta jälkikäteen.
Lanka tähän koruun löytyy Paaposta. Suora linkki nettikauppaan löytyy TÄSTÄ! Väreistä löytyy varmasti jokaiselle oma suosikki!

Napit löytyy Kangaskulma MY-H:sta.
Koru mahtuu kaulaan kyllä päänkin ylitse, mutta nappikiinnitys on kaunis yksityiskohta.
Nappeja korusta löytyy yhteensä 60 kappaletta!
Virallinen villahelmien ohje kuvien kera löytyy Ihana lehdestä nro 4/2014.  Korun tekeminen ei ole vaikeaa, siinä virkataan tavallista ketjusilmukkaa ja väliin villahelmiä. Jos mielenkiinto ei riitä tekemään pitkää kaulakorua, niin tällä samalla tekniikalla tekee nopasti käsikorun!

Lehdessä villahelmet oli ilman nappeja. Itse kuitenkin lisäsin helmiäisnappeja antamaan pientä lisä kiiltoa. Nappienhan tilalla voi käyttää myös paljetteja tai vaikka puuhelmiä, mitä itse keksiikään!

Koruun olen käyttänyt koko lankakerän (50g) ja silmämääräisesti tehnyt silmukoita helmien väliin. Langan puikko kooksi suositeltiin 2,5. Itse tein helmet virkkuukoukulla nro 4.Tein helminauhan ensin yhtenä pötkönä ja sitten käsin ompelin sopivin välein helminauhat paksummaksi nauhaksi.

Näillä virkkuukoukuilla virkkaa aivan kuin itsestään! Virkkuukoukut löydät TÄÄLTÄ!

Lue myös nämä :)

2 kommenttia

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015
Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H