Helpot viinerit

21.59

8.8.2014
Tästä ei leipominen enää helpommaksi muutu! Itseltäni löytyy melkeinpä aina paketti voitaikinaa pakastimesta, sillä siitä saa nopeasti loihdittua yllätysvieraille, niin makeaa kuin suolaista tarjottavaa. Tällä kertaa syntyi tarjottavaksi pikaviinereitä.

Leivotaan lehdessä nro2-2014 oli vaniljakreemillä ja mansikoilla täytettyjen torttujen ohje, siitä innostuneena tein oman versioni leivoksista. Vaniljakreemin ohjeen otin lehdestä ja se maistuikin todella hyvälle. Toimii varmasti myös kastikkeena erilaisille makeille piirakoille!

Tässä ohje näihin herkkuihin, jos joku vaikka innostuu viikonloppuna kokeilemaan :)

Pohja
5kpl valmista voitaikinaa
1 keltuainen

Vaniljakreemi
3dl täysmaitoa
2 keltuaista
2rkl sokeria
3rkl maissitärkkelystä
1/2 vaniljatanko
1dl kuohukermaa (itse laitoin koko purkin, ettei mene hukkaan)

Pinnalle
Tuoreita vadelmia, mansikoita, tai muita marjoja tai sitten esim. tölkistä persikoita. Toimii kaikilla näillä, testattu on!

Lopuksi vielä valkosuklaa raidat! Ne kruunaa leivoksen, kuin leivoksen! Sulata mikroaaltouunissa puolikas valkosuklaalevy, laita sula suklaa pakastepussiin. Leikkaa pussista kulma pois ja pursota!

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa 5 taikinalevyä, niin että 1/3 jää yli reunoiski. Voitele pohja keltuaisella ja leikkaa ylijääneet palat reunoiksi ja asettele ne keltuaisen päälle, ei tarvitse sen kummemmin kiinnittää! Uunista tullessa kannattaa varovasti painella kohonneita reunoja kiinni. Paista taikina levyjä uunin keskitasolla n.10min.

Vaniljakreemin valmistus:
Vatkaa maito, keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys kattilassa. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet. Lisää vaniljatanko ja siemenet kattilaan. Kuumenna seosta varovasti kunnes saostuu, älä anna kiehua! Anna jäähtyä ja poista sitten vaniljatanko. Vaahdota kerma ja sekoita se jäähtyneeseen kreemiin.

Levitä vaniljakreemi jäähtyneille taikinapohille ja koristele tuoreilla marjoilla ja valkosuklaalla!

Nautitaan ystävien kanssa!

Näitä tehdään toistekin!




Pikkuapuri auttaa koristelussa.
Sulle, mulle, tuolle ja mulle...

Lue myös nämä :)

0 kommenttia

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015




Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H