21.luukku: Itse tehty saippua

11.45

21.12.2015


Tänä jouluna meillä tuoksutaan joulusaunan jälkeen puhtaan raikkaalle omenalle. Tehtiiin nimittäin lasten kanssa itse saippuapaloja. Saippuamassa kaadettiin tyhjään ja pestyyn maitopurkkiin kovettumaan, mitkä sitten kovettumisen jälkeen leikkasin muotoonsa ja käärin lahjapakettiin.

Meni näitä muutama pukinkonttiin joululahjaksikin!


Lue myös nämä :)

6 kommenttia

 1. Oletko ennen tehnyt saippuaa itse? Onnistuuko tämä diy-saippua helposti? Mä olen joskus funtsinut, mutten ole päässyt oikein seuraavaan ruutuun, en edes tiedä matskujen hintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen kerta kun tein ja ei ole vaikeaa. Netistä löytyy hurjasti ohjeita ja niitä voi soveltaa halutessa! Mukavaa puuhaa ja saa hyödyllisiä lahjoja, mitkä ei jää nurkkiin pyörimään :) Edellisellä kerralla tein saippuat silikonimuotteihin, mutta nyt oli muotit pitämäni kurssin jäljiltä viellä liikenteessä, niin laitoin maitopurkkiin jähmettymään, mutta tykkään näistä melkeinpä enemmän!

   Poista
 2. Itsetehty saippua onkin kiva lahja. Kauniisti paketoituja nämä sinun saippuat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla ja kiitos Hanna Mi :) Paketoiminen on kyllä yksi lempiharrastukseni!

   Poista
 3. Millaisella ohjeella teit saippuoita ja ihana että tuoksuukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Katri :) Sain lahjaksi semmoisia saippuamassa "harkkoja" mitkä sitten lasten kanssa sulatettiin ja lisättiin joukkoon värit ja tuoksut. Helppoa ja nopeaa, mutta sopi lasten kanssa tekoon. Ainoa haaste, oli kun saippuamassa oli kuumaa ja molempien neitien piti saada hämmentää välillä :D Saippuan muodon tosiaan sain ihan maitopurkkista. Sen ihmeellisempi resepti ei tähän ollut ja hyvin on toiminut pesussa tämä saippua.

   Poista

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015
Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H