9.luukku: Paperitähtiä vanhoista kirjan sivuista

14.05

9.12.2015


Vanhoista kellastuneista kirjan sivuista syntyi jouluinen tähtiköynnös. Näistä tähdistä voisi tehdä myös kuusenoksille koristeita tai isompana versiona latvatähden, tai jopa ison tähden ikkunaan valon kera roikkumaan. Tähdet toimisivat hyvin myös Led-valosarjassa!


Tähtiköynnöksen tekoon käytin vanhan kirjan sivuja, mitä koristelin vielä lisää kohokuvionnilla. Kohokuviontiin tarvitaan siihen tarkoitettua embossing-mustetta, minkä päälle ripotellaan kohopulveria ja lopuksi se kuummennetaan kuumailmapuhaltimella  (kuvassa taustalla näkyvä punainen laite).
Kun olin kuvioinut paperit leikkasin niistä tähtiä, mitkä taittelin kolmiuloitteiseksi ja liimasin aina kaksi päälleikkäin. Lopuksi pujottelin valmiit tähden vuorotellen puisten helmien kanssa ohueen rautalankaan.

Rautalanka ja puuhelmet PAAPOSTA.


Lue myös nämä :)

4 kommenttia

 1. Tyylikäs ja kaunis koriste! Tahtoisin minäkin :). Tähtiä taittelin viime jouluna, mutta en niistä mitään saanut aikaiseksi silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi :) Samalla tekniikalla tein viime vuonna joulukuuseemme latvatähden. Paras latvatähti ikinä, kevyt ja pysyy hyvin paikoillaan!

   Poista
 2. Vanhat kirjat ovat suoranaisia aarteita! Olen käyttänyt niitä itsekin paljon mm. kukkiin. Blogin Joulukalenteriin niistä on tulossa myöhemmin taas yksi käyttö.
  Nämä sinun tähtesi ovat oikein tunnelmallisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Niistä saa tehtyä vaikka mitä ihanuuksia ja laitettua koristeeksi! Kirpparilta tulee joskus ostettua, jos on oikein kulunut ja kellastunut kappale edullisesti. Pitääpä tulla taas kurkistelemaan mitä ihanuuksia olet blogiisi tehnyt :)

   Poista

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015
Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H